ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μόνο με μεταρρυθμίσεις θα πάρει χρήματα η Ελλάδα»

«Μόνο με μεταρρυθμίσεις θα πάρει χρήματα η Ελλάδα»

Για έμμεση στροφή του Έλληνα πρωθυπουργού προς την αντιμνημονιακή πολιτική κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό.

«Χωρίς μεταρρυθμίσεις, δεν έχει χρήματα. Στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών υπάρχει ο κίνδυνος μιας νέας σύγκρουσης για το χρέος. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πάντως δεν φαίνεται να βιάζεται να κάνει κάποια κίνηση», αναφέρει το Spiegel online.

«Η κυβέρνηση της Αθήνας επιρρίπτει την ευθύνη για την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων στους δανειστές. Η διαδικασία καθυστέρησε λόγω ασυμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ», γράφει το Spiegel επικαλούμενο σχετική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα Αυγή και συνεχίζει: «Εσωπολιτικά ο Τσίπρας βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Το Σαββατοκύριακο διαδήλωσαν 12.000 άνθρωποι στην Αθήνα ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό».

Οι τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα στη FAZ

Το επίμαχο θέμα των τηλεοπτικών αδειών θίγει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Η ελληνική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προτιμά να αναζητά τρόπους με τους οποίους να μπορεί να αυξήσει την επιρροή της στην ελληνική τηλεόραση. Με αυτό το στόχο είχε ανοίξει και πάλι ο έλληνας πρωθυπουργός την κρατική ΕΡΤ, που είχαν κλείσει οι συντηρητικοί προκάτοχοί του. Μετά την κατάληψη της εξουσίας στο κρατικό κανάλι, η κυβέρνηση Τσίπρα αναζητά τώρα περισσότερη επιρροή στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση». Στο ίδιο άρθρο πάντως, ο δημοσιογράφος προχωρά σε μια μια σύντομη περιγραφή του πολιτικού και τηλεοπτικού σκηνικού στην Ελλάδα. «Μέχρι τώρα τα κανάλια εμπλέκονταν στο πολιτικό παιχνίδι. Η πολιτική ασκούσε πίεση σε επιχειρήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους έθεταν όρους ή έκαναν χάρες σε πολιτικούς μέσω των τηλεοπτικών καναλιών τους».

Πηγή: Deutsche Welle