ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριγμοί στην κυβέρνηση - Υπέβαλε παραίτηση ο Σγουρίδης

Τριγμοί στην κυβέρνηση - Υπέβαλε παραίτηση ο Σγουρίδης

Το πρώτο μεγάλο «ρήγμα» στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σηματοδοτεί η παραίτηση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη.

Η παραίτηση του κυρίου Σγουρίδη, μετά τις αντιδράσεις για τη δήλωσή του ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, έχει σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου ενόψει και του νέου γύρου συζήτησης με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπου το ασφαλιστικό θα είναι σημείο αιχμής.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο κ. Σγουρίδης απλά… άνοιξε την πόρτα και σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλα κορυφαία στελέχη το δρόμο της παραίτησης, καθώς αδυνατούν να υπερασπιστούν τις σκληρές και αντιλαϊκές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η φράση που κυριαρχεί στους κύκλους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «δεν θα μπορούμε να πάμε στις Περιφέρειες μας» λόγω των αντιδράσεων για το ασφαλιστικό.

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση του Παναγιώτη Σγουρίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Maximum 93,6»: «Αν δεν τάξεις, δεν σε ψηφίζει κανείς» και η παραδοχή ότι ο κ. Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με ενακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η παραίτηση υποβλήθηκε για λόγους ευθιξίας.

Όπως επισημαίνεται, ο πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια», είπε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Σγουρίδης Τότε, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός»; «Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...», απάντησε ο κ. Σγουρίδης.

«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επέμεινε ο δημοσιογράφος. «Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. ‘Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα», σημείωσε ο κ. Σγουρίδης.

Τι απάντησε ο κ. Σγουρίδης μετά τη θύελλα αντιδράσεων

«Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης. Η ουσία - την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει - είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας» δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτης Σγουρίδης.

«Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν» πρόσθεσε ο κ. Σγουρίδης, καταλήγοντας «τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».

Σχετικές ειδήσεις