ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικός ο Τόσκας: Χαρακτήρισε «δημοσιοσχεσίτη» τον Μανώλη Σφακιανάκη

Προκλητικός ο Τόσκας: Χαρακτήρισε «δημοσιοσχεσίτη» τον Μανώλη Σφακιανάκη

Με μια άκρως προκλητική δήλωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προσπάθησε σήμερα, Πέμπτη (18/02/2016) να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναφορικά με την αντικατάσταση του διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «δημοσιοσχεσίτη».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

«Η αντίληψη της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της αστυνομίας έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες και όχι με τις ικανότητες που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις και το χρόνο που διαθέτουν στα Μέσα Ενημέρωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Τόσκας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη.

Μάλιστα, επιτέθηκε εναντίον της ΝΔ, κατηγορώντας την ότι «δεν μπορεί να ξεχάσει την ιδιοκτησιακή αντίληψη που είχε πάντα σε ό,τι αφορά τα Σώματα Ασφαλείας», ενώ τόνισε ότι «τα ίδια τα υπηρεσιακά συμβούλια εξεπλάγησαν όταν η ηγεσία του υπουργείου τούς είπε να κρίνουν κατά συνείδηση». Παράλληλα, προσέθεσε ότι «οι κρίσεις έγιναν με εξορθολογισμό, δικαιοσύνη και απόλυτη διαφάνεια».

«Δεν έχει καταλάβει η ΝΔ ότι έχει παρέλθει η ιδιοκτησιακή αντίληψη στα Σώματα Ασφαλείας. Εσείς συγκαλύπτατε την αδιαφάνεια, εμείς προσπαθούμε να τη βάλουμε στο προσκήνιο. Εμείς ξεκινάμε την δημιουργία αντικειμενικών κριτηρίων για τα Σώματα Ασφαλείας. Επιδίωξη μας είναι να λειτουργούν χωρίς στεγανά και με διαφάνεια», επισήμανε ο κ. Τόσκας.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κυριαζίδης χαρακτήρισε την αντικατάσταση του κ. Σφακιανάκη «ακατάληπτο ανοσιούργημα» και πρόσθεσε: «Με αγωνία προσπαθούσε να στήσει ένα σύστημα. Εσείς τον κρίνατε ως ακατάλληλο και περισσότερο δημοσιοσχεσίτη, η καθαίρεση του έγινε πριν λήξει η θητεία του τον Απρίλιο».

«Αν θέλετε να αποστρατεύσετε όλους τους ικανούς και λειτουργικούς αστυνομικούς να κάνετε προκήρυξη. Να προσλάβετε έτσι ανθρώπους από τα Εξάρχεια που γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο. Αυτό όμως η ελληνική κοινωνία δεν το αποδέχεται», απάντησε από την πλευρά του ο Δ. Κυριαζίδης στα λεγόμενα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.