ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Υπουργός Προπαγάνδας ο Παππάς - Επιβάλλει καθεστωτικό περιβάλλον στα ΜΜΕ

ΠΑΣΟΚ: Υπουργός Προπαγάνδας ο Παππάς - Επιβάλλει καθεστωτικό περιβάλλον στα ΜΜΕ

Δριμύτατη επίθεση εναντίον του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά εξαπέλυσε σήμερα, Πέμπτη (18/02/2016) ο υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με αφορμή την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Το καθεστωτικό περιβάλλον ενημέρωσης που θέλει να επιβάλει ο κ. Παππάς επιβαρύνεται διαρκώς με εκφοβισμούς και εξαρτήσεις. Ο Υπουργός Προπαγάνδας του Μαξίμου θέλει να αποφασίζει ο ίδιος και για τα κριτήρια της παράλληλης απασχόλησης των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην ΕΡΤ ΑΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας. Κριτήρια, τα οποία θα προσδιοριστούν αργότερα, όταν ο ίδιος κρίνει ότι αυτό είναι σκόπιμο, και εφόσον επιλέξει τους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα απολαύσουν τα ευεργετήματα του νόμου του», τόνισε ο Θ. Παπαθεοδώρου.

Και πρόσθεσε: «Το καθεστωτικό περιβάλλον ενημέρωσης που θέλει να επιβάλει ο κ. Παππάς επιβαρύνεται διαρκώς με εκφοβισμούς και εξαρτήσεις. Ο Υπουργός Προπαγάνδας του Μαξίμου θέλει να αποφασίζει ο ίδιος και για τα κριτήρια της παράλληλης απασχόλησης των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην ΕΡΤ ΑΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας. Κριτήρια, τα οποία θα προσδιοριστούν αργότερα, όταν ο ίδιος κρίνει ότι αυτό είναι σκόπιμο, και εφόσον επιλέξει τους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα απολαύσουν τα ευεργετήματα του νόμου του».

«Αποδεικνύει καθημερινά ο κ. Παππάς ότι ο ενδόμυχος πόθος του είναι να ζει στον “ευτυχισμένο” κόσμο της ΥΕΝΕΔ και αυτός να είναι ο Γεωργαλάς! Οι εξουσιαστικές φαντασιώσεις του κ. Υπουργού γίνονται καθημερινά οι εφιάλτες του πλουραλισμού της ενημέρωσης και της ελευθεροτυπίας. Φτάνει πια, πρέπει να εμποδίσουμε αυτή την απόπειρα ελέγχου της δημοσιογραφίας», κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ.