ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μητσοτάκη για το προσφυγικό

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μητσοτάκη για το προσφυγικό

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν λίγο πριν τις 13:00 σήμερα, Τετάρτη (24/02/2016)ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, με φόντο τις κρίσιμες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλες τις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συνεννόηση και να σχεδιαστεί κοινή εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Ήδη η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το σοβαρό ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορά τους χώρες της ΕΕ, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει χιλιάδες πρόσφυγες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι εντός της ελληνικής Επικράτειας.

Το ενδεχόμενο αυτό τροφοδοτείται και από το γεγονός ότι η Αυστρία έχει ήδη προχωρήσει σε μονομερείς κινήσεις ως προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενώ Σερβία και Σκόπια εμποδίζουν ήδη ην είσοδο στους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στην Ελλάδα έχει καταστεί «εκρηκτική»: η πλατεία Βικτωρίας γέμισε από εκατοντάδες ανθρώπους, χιλιάδες έχουν ήδη αποβιβαστεί στο λιμάνι του Πειραιά, η ΠΑΘΕ έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο hotspot, ενώ την ίδια στιγμή λεωφορεία με εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες υπάρχουν σε πολλές πόλεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικές ειδήσεις