ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατήργησαν... νύχτα την Επιλογή Γενικών Γραμματέων από το Εθνικό Μητρώο!

Κατήργησαν... νύχτα την Επιλογή Γενικών Γραμματέων από το Εθνικό Μητρώο!

Ενα νέο δρόμο στα πολιτικά ήθη, τη διακυβέρνηση, μάλιστα, εντός του ναού της δημοκρατίας ανοίγει - ως φαίνεται - η κυβέρνηση «για πρώτη φορά αριστερά» καταρρίπτοντας διαφάνεια και διαύγεια με μία εν κρυπτώ κίνηση, την ώρα που επιλέγει τη στομφώδη ρητορική περί συμφερόντων και διαπλοκής.

Με αφορμή το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες βράδυ και αφορά την αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για πρωτοφανή πολιτική εξαπάτηση της Βουλής.

Όπως υποστηρίζει, «πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου αντικατέστησαν το άρθρο 6 που αναφερόταν στην επιλογή των 63 Γενικών Γραμματέων - Αναπληρωτών και Ειδικών από το Μητρώο και δημιούργησαν 33 επιπλέον θέσεις Διοικητικών Γραμματέων, ένα για τον κάθε Υπουργό και ένα για τον κάθε Αναπληρωτή Υπουργό».

«Πάνω από δυο μήνες στη Διαύγεια, δυο εβδομάδες στις Επιτροπές της Βουλής, δυο μέρες στην Ολομέλεια έλεγαν όλοι τους για τους Γενικούς Γραμματείς που θα επιλέγονται πλέον αξιοκρατικά από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών της διοίκησης.

5464564564

Θριαμβολογούσαν ότι ανατρέπουν το κομματικό κράτος και τις πελατειακές σχέσεις» τονίζει σε γραπτή ανακοίνωση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη και προσθέτει: «Έτσι το καθεστώς των 63 κομματικών Γενικών Γραμματέων Αναπληρωτών και Ειδικών, που δήθεν θα άλλαζαν παραμένει, μη τυχόν και στεναχωρήσουμε τα δικά μας παιδιά και δημιουργείται ένα ακόμα επίπεδο διοίκησης με το νέο θεσμό του Διοικητικού Γραμματέα που θα προσθέσει γραφειοκρατία και κόστος στη Δημόσια Διοίκηση».

«Δυστυχώς ο κατήφορος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει τέλος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αντιδράσεις και από την Ενωση Κεντρώων

Το γεγονός προκάλεσε και τη σφοδρή αντίδραση της Ενωσης Κεντρώων που μιλά για καταστροφή της χώρας σε χρόνο μηδέν...

Αναλυτικότερα από τον εκπρόσωπο τύπου της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιάννη Καλλιάνο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κύριε Βερναρδάκη αλλά και κύριοι της κυβέρνησης είστε πλέον άξιοι της μοίρας σας, γιατί στο παρά πέντε πήρατε πίσω την διάταξη για αξιοκρατικές προσλήψεις μέσω του Εθνικού Μητρώου ώστε να διορίζετε πάλι τους δικούς σας ανθρώπους. Τελικώς εσείς οι αριστεροί με τις "πολλαπλές ευαισθησίες" θα προλάβετε μέσα από την "παρένθεση" σας να μας αποδείξετε πως καταστρέφεις μια χώρα σε χρόνο μηδέν».

Σχετικές ειδήσεις