ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσόγονος: Εξωθεσμική συναγωγή η συνάντηση της Αυστρίας για το προσφυγικό

Χρυσόγονος: Εξωθεσμική συναγωγή η συνάντηση της Αυστρίας για το προσφυγικό

Σφοδρή επίθεση εναντίον των χωρών που συμμετείχαν στη συνάντηση της Βιέννης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού εξαπέλυσε σήμερα, Πέμπτη (25/02/2016) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, κάνοντας λόγο για «εξωθεσμική συναγωγή» και «θλιβερό θέαμα».

«Η εξωθεσμική συναγωγή χθες στη Βιέννη ήταν ένα θλιβερό θέαμα δεδομένου ότι επιρρίπτονται στην Ελλάδα ευθύνες που δεν έχει και κυρίως της ζητούνται πράγματα, τα οποία δεν γίνονται», υπογράμμισε ο κ. Χρυσόγονος σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM».

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στις ηγεσίες των χωρών που συμμετείχαν στη συνάντηση, αλλά και εναντίον της Τουρκίας για τη στάση της στο ζήτημα των προσφυγικών ροών.

«Πώς να προφυλάξει η Ελλάδα τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, τη στιγμή που λόγω της ιδιομορφίας των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο είναι αδύνατον να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος, χωρίς τη βοήθεια της Τουρκίας», αναρωτήθηκε και χαρακτήρισε «μυωπική» και «επικοινωνιακό σόου» τη στάση των υπουργών της Αυστρίας.

Όπως εξήγησε, «σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το δεξιό λαϊκό κόμμα, απ' όπου προέρχονται οι δύο υπουργοί, πιέζεται από την άνοδο της ακροδεξιάς και για το λόγο αυτό, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη συνάντηση της Βιέννης».

Χαρακτήρισε, εξάλλου, «αυταρχικό καθεστώς» την κυβέρνηση της Τουρκίας, λέγοντας ότι «ιθύνοντες του “καθεστώτος” ανέχονται και συμμετέχουν στη διακίνηση των προσφύγων προς την Ελλάδα. Η γλώσσα την οποία μπορεί να καταλάβει ο κ. Ερντογάν είναι η γλώσσα των κυρώσεων ή της απειλής κυρώσεων».

Σχετικές ειδήσεις