ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επεισόδια για τη λίστα «Μπόργιανς»: «Η συναίνεση για το προσφυγικό δεν ανταλλάσσεται με ομερτά»

Νέα επεισόδια για τη λίστα «Μπόργιανς»: «Η συναίνεση για το προσφυγικό δεν ανταλλάσσεται με ομερτά»

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μπει σε παζάρια, ώστε να ανταλλάξει τη συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας στο προσφυγικό, με ανοχή στη διαπλοκή, διαμηνύουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον αρχηγό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Απατώνται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, αν θεωρούν ότι μπορούν να ανταλλάξουν την συναίνεση στο προσφυγικό με οποιουδήποτε είδους "ομερτά" για τα σκάνδαλα και τη διαπλοκή της κυβέρνησης Σαμαρά» τονίζουν και προσθέτουν:

«Το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και στα εθνικά θέματα η συναίνεση πρέπει να είναι ειλικρινής. Δεν μπορεί να μπει σε παζάρια. Από την άλλη πλευρά, η απόφαση της κυβέρνησης για κάθαρση είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Η αλήθεια για το τι συνέβαινε τόσα χρόνια, θα βγει στο φως και ο ελληνικός λαός θα την μάθει. Δυστυχώς, η συναίνεση στο προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με ανοχή στη διαπλοκή».

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, σχολιάζουν την απουσία του αρχηγού της ΝΔ από τη χθεσινή (24/02/2016) Ολομέλεια της Βουλής, αναφέροντας «αν ο κ. Μητσοτάκης έχει πειστικές απαντήσεις στα θέματα της "λίστας Μπόργιανς", θα μπορούσε να έρθει εχτές στην Βουλή να τις πει δημοσίως. Επέλεξε να το αποφύγει. Υποθέτουμε ότι θα έχει τους λόγους του».

Επίσης, παραπέμπουν τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, στις δηλώσεις του βουλευτή της, Μάριου Σαλμά, «για να διευκολύνουμε έναν ουσιαστικότερο διάλογο».

«Θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί μια καθαρή απάντηση από αυτούς που εκείνη την περίοδο συνομίλησαν και ήρθαν σε επαφή με τον υπουργό Οικονομικών, Ρηνανίας Βεστφαλίας, κ. Μπόργιανς» ήταν τα λόγια του πρώην υπουργού.

«Αυτή την καθαρή απάντηση, ο ελληνικός λαός την περιμένει» καταλήγουν οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ας καταλάβουν επιτέλους ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό»

Νωρίτερα, επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο και κατηγορεί πως ψεύδεται, παραποιώντας την επιστολή Μπόργιανς, εξαπέλυσε η ΝΔ.

Με δήλωσή του, το Γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής τονίζει πως «τη σκυτάλη στο ψέμα και στην παραπλάνηση στο ζήτημα της «λίστας Μπόργιανς» ανέλαβε μετά τον κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΝΔ κάνει λόγο για έναν… μοιραίο πρωθυπουργό, ο οποίος «γαντζώνεται με πανικό σε μια παραποιημένη από τον ίδιο επιστολή, ανίκανος να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της χώρας».

Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, ο κ. Μπόργιανς στην επιστολή του αναφέρει επί λέξει: «Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015».

«Ας καταλάβουν επιτέλους ο μοιραίος κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό...» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν έμειναν πάντως σε... μόλις 2 ανακοινώσεις, αφού ακολούθησε νέος γύρος «χαρτοπόλεμου».

Σχετικές ειδήσεις