ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης προς Άνθιμο: Δεν σχεδιάζονται διωγμοί

Φίλης προς Άνθιμο: Δεν σχεδιάζονται διωγμοί

«Δεν σχεδιάζονται διωγμοί και μάλιστα λόγω θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, με αφορμή την εγκύκλιο για τις επισκέψεις εξωσχολικών προσώπων στα σχολείο.

«Στόχος μας είναι το ανοιχτό δημοκρατικό σχολείο και αυτό υπηρετούμε», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

«Προφανώς ο κ. Άνθιμος συγχέει εποχές», προστίθεται επίσης στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή σχεδιαζόμενη επίσκεψη του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ανθιμος έκανε την εξής δήλωση: « Ένας συμπατριώτης μας, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ήρθε στην Θεσσαλονίκη για μια ομιλία σε ένα σχολείο, μετά από αίτημα των παιδιών και είπε ευχαρίστως. Τότε ήρθε και μου είπε θα μου επιτρέψετε Παναγιώτατε να κάνω μια ομιλία σε δύο σχολείο που με καλέσανε, και του είπα να κάνετε όσες ομιλίες θέλετε. Πήγε στο σχολείο που τον καλέσανε και οι αρμόδιοι είπαν ότι δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να μιλήσετε στα παιδιά, διότι αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου όπως μας ενημέρωσαν. Αυτός είναι ο διωγμός που έχει αρχίσει ανεπίσημα και τώρα προχωρεί να επισημοποιηθεί».

Σχετικές ειδήσεις