ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήρως αποδεκτό το σχέδιο για το προσφυγικό, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Πλήρως αποδεκτό το σχέδιο για το προσφυγικό, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν πως το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών έφερε συμφωνία σε όλα, καθώς έγιναν δεκτές οι θέσεις της κυβέρνησης.

Πλήρως αποδεκτές έγιναν οι θέσεις και το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η καθυστέρηση για την ολοκλήρωση του ανακοινωθέντος οφειλόταν σε επιμονή της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, να καταγραφεί επιφύλαξη της ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο με κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Στάση με την οποία - συμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - διαφώνησαν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι δεν θα υπέγραφαν σε μια τέτοια περίπτωση.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές δεν υπήρξε διαφωνία για τα κλειστά κέντρα κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών

Στην Ελλάδα ήδη λειτουργούν κλειστά κέντρα, υπενθυμίζουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με διαρροές που υπήρξαν νωρίτερα περί διαφωνίας επί του θέματος κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ.

Αναφορικά με κριτική που διατυπώθηκε σε βάρος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι αιτιάσεις αυτές απαντήθηκαν όπως και στη Βουλή, δηλαδή ότι λένε τα ίδια με όσα λέει η ακροδεξιά στη Γερμανία σε βάρος της 'Α. Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε διαφωνία επειδή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να υπάρξει καμπάνια αποτροπής και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι αυτό θα συνιστούσε «γραμμή Βίσεγκραντ».

Σχετικές ειδήσεις