ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσόγονος: Η Τουρκία κατευθύνει τις προσφυγικές ροές

Χρυσόγονος: Η Τουρκία κατευθύνει τις προσφυγικές ροές

Η Τουρκία κατευθύνει τις προσφυγικές ροές προς το Αιγαίο, είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, χαρακτήρισε «ανατολίτικο παζάρι» τις διεκδικήσεις της Άγκυρας στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

«Το τουρκικό καθεστώς εμπορεύεται το δράμα των προσφύγων και τους κατευθύνει όπως θέλει, διότι χερσαία και θαλάσσια σύνορα έχει και η Βουλγαρία. Δεν έχει μόνο η Ελλάδα. Αλλά το σύνολο των ροών κατευθύνεται προς την Ελλάδα είναι τυχαίο αυτό;» αναρωτήθηκε ο κ. Χρυσόγονος, ενώ αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας σημείωσε: «Το τουρκικό καθεστώς συνεχίζει την τακτική του ανατολίτικου παζαριού. Ζητάει 100 για να πάρει στο τέλος 3 ή 5».

Ο κ. Χρυσόγονος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της συνόδου και επέρριψε την ευθύνη στους Ανατολικοευρωπαίους και κυρίως στις χώρες της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, οι οποίες – όπως είπε – δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν αυτό που τους αναλογεί αν δεν πιεστούν.

Εξάλλου, σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να υποκύψει και η κ. Μέρκελ στην πολιτική των λεγόμενων κλειστών συνόρων, ο κ. Χρυσόγονος επισήμανε ότι ο γερμανικός κυβερνητικός σχηματισμός είναι πολύ ισχυρός και ως εκ τούτου η καγλεκάριος, παρά τις αντιδράσεις, δεν θα αλλάξει την πολιτική της στο προσφυγικό.

Σχετικές ειδήσεις