ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για την αναστολή πώλησης των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για την αναστολή πώλησης των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την αναστολή πώλησης των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων και των επιχειρηματικών δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Με βάση την τροπολογία, η αναστολή πώλησης από πιστωτικά ιδρύματα σε πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα καθώς και σε Εταιρίες Μεταβίβασης Απαιτήσεων, απαιτήσεων σε καθυστέρηση που απορρέουν από τις αναφερόμενες δανειακές συμβάσεις, παρατείνεται μέχρι τις 15 Απριλίου 2016.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας «Ρυθμίσεις θεμάτων περί μη εξυπηρετούμενων δανείων- τροποποιήσεις διατάξεων του ν. 4354/2015 (Α' 176)» κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών και Απόδημων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας για συνεργασία σε θέματα Ε.Ε." του Υπουργείου Εξωτερικών».

Με την προτεινόμενη τροποποίηση συγκεκριμένης διάταξης του νόμου 4354/2015 (ΦΕΚ Α' 176), παρατείνεται η περίοδος της εξαίρεσης από την πώληση σε Εταιρείες Μεταβίβασης Απαιτήσεων από Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (Ε.Μ.Α.Μ.Ε.Δ.) συγκεκριμένων κατηγοριών δανείων, μέχρι τη θέσπιση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου.

Σχετικές ειδήσεις