ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή δικογραφίες για νυν και πρώην υπουργούς

Στη Βουλή δικογραφίες για νυν και πρώην υπουργούς

Το... δρόμο της Βουλής πήραν -μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου- δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί κυρίως μετά από μηνύσεις πολιτών κατά του υπουργού Υγείας Νικόλαο Ξυδάκη (για τη θητεία του ως αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού) καθώς και των πρώην υπουργών Ευάγγελου Βενιζέλου, Χαράλαμπου Αθανασίου, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Παναγιώτη Μηταράκη και Ιωάννη Ζαχινίδη.

Ειδικότερα:

- Κατά του κ. Ξυδάκη έχει υποβληθεί μήνυση από πολίτη μετά από δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν ότι στενός συνεργάτης της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, διορίστηκε ως μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείου Πολιτισμού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο γραφείο του κ. Ξυδάκη.

- Σε βάρος των τέως υπουργών κ.κ. Βενιζέλου και Αθανασίου έχει υποβληθεί μήνυση από τον δικηγόρο Κ. Πλεύρη, ο οποίος τους εγκαλεί για εκβίαση, απάτη, παράβαση καθήκοντος και άλλα αδικήματα, επειδή δεν του κατέβαλε το Λιβυκό Δημόσιο την αμοιβή του 16 εκατ. ευρώ, από τη δικαστική μάχη που κέρδισε ως εκπρόσωπος του Λυβικού κράτους με αντίδικο τεχνικές εταιρείες.

- Εναντίον του κ. Στυλιανίδη ως υφυπουργό Εξωτερικών το 2004, κατατέθηκε αναφορά της Γενικής Διεύθυνσης ΥΔΑΣ του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με αυτή εντοπίστηκε χρηματοδότηση προς ΜΚΟ ύψος 50.000 ευρώ για αγιογράφηση του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, μετά από επιστολή του Μητροπολίτη Δαμασκηνού.

- Η δικογραφία για τον τέως υφυπουργό Ανάπτυξης Παναγιώτη Μηταράκη σχηματίστηκε μετά από δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με την προκαταβολική καταβολή επιχορήγησης για αιολικό σταθμό στην Εύβοια, χωρίς να υπάρχουν τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Τέλος, σε βάρος του κ. Σαχινίδη υποβλήθηκε μήνυση από τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Σχετικές ειδήσεις