ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός στη Βουλή: Αρπάχτηκαν Παππάς και Αθανασίου - Χυδαίες εκφράσεις

Χαμός στη Βουλή: Αρπάχτηκαν Παππάς και Αθανασίου - Χυδαίες εκφράσεις

Παππάς: «Είσαι χαρτοπαίχτης... Μάζεψε τη γλώσσα σου Μπάμπη» - Αθανασίου: «Άσετα Μπάμπη μου και τις γλειψούρες...»

Την έντονη αντίδραση των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκάλεσε η προσωπική επίθεση, με έντονες απαξιωτικές αναφορές, που εξαπέλυσε κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου κάλεσε τον κ. Παππά να μην πυροδοτεί το κλίμα ενώ λόγω της συνεχιζόμενης έντασης διέκοψε για λίγο την συνεδρίαση.

Το επεισόδιο ξεκίνησε με τον κ. Παππά να κατηγορεί τον κ. Αθανασίου ότι παρενέβη στη Δικαιοσύνη και αυτός ήταν ο λόγος που φυλακίστηκε.
«Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, κανείς υπουργός δεν σας έβαλε στη φυλακή», αντέτεινε ο κ. Αθανασίου.

«Και εσείς κ. Μπάμπη να έρθετε στην Επιτροπή Θεσμών. Γιατί έχετε πολλά προβλήματα ανοικτά, έχετε το πόθεν έσχες, με τα χαρτιά που χαρτοπαίζεις», είπε ο κ. Παππάς ενώ όταν ο κ. Αθανασίου αντέδρασε, ακούστηκε να του λέει: «Να μαζευτείς, μάζεψε τη γλώσσα σου Μπάμπη... Ακούς κύριε Μπάμπη... ρε να πεις το γιο σου...».

Η πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε να μην γράφονται στα πρακτικά τίποτα. «Μην πυροδοτείτε το κλίμα. Θέλετε να μετατραπούμε σε αρένα;» τόνισε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

«Αφήστε τα Μπάμπη και τα Μπάμπη και τις γλειψούρες... Νομίζετε έχουμε ολοκληρωτικό καθεστώς; Εγώ εγγυήθηκα δίκαιη δίκη σε όποιον παραπεμφθεί. Η δικαιοσύνη ενήργησε με όλα τα στοιχεία που είχε. Ουδείς παρενέβη. Το κοινοβούλιό μας είναι κοινοβούλιο μιας δημοκρατικής χώρας και όχι ολοκληρωτικού καθεστώτος», είπε με τη σειρά του ο κ. Αθανασίου.

Στο σημείο αυτό και επειδή η ένταση συνεχιζόταν, η κ. Χριστοδουλοπούλου διέκοψε τη συνεδρίαση για τρία λεπτά ενώ στην επανέναρξή της, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, ζήτησε το λόγο για να καταδικάσει το επεισόδιο που δημιούργησε ο κ. Παππάς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λύπη και βαθιά ανησυχία μας προκαλεί το σημερινό περιστατικό, γιατί αυτές οι επαναλαμβανόμενες ενέργειες δυναμιτίζουν το κλίμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Σχετικές ειδήσεις