ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεν θα δεχτούμε μόνιμη παραμονή των προσφύγων

Τσίπρας: Δεν θα δεχτούμε μόνιμη παραμονή των προσφύγων

Την ανάγκη συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας –Τουρκίας στη Σμύρνη.

Αποστολή στη Σμύρνη: Μαρία Γιαχνάκη

«Το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνάει μέσα από μεγάλες προκλήσεις» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο είναι ντροπή και το πρόβλημα θα λυθεί μέσα από τη δική μας συνεργασία».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι τα τουρκικά παράλια και τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και έστειλε μήνυμα πως «δεν θα μας επιβάλει κανείς τη λύση, εμείς ξέρουμε πώς πρέπει να λυθεί το πρόβλημα».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε σημαντικό ότι υπάρχει βούληση να αντιμετωπιστεί από κοινού το προσφυγικό και τόνισε ότι Ελλάδα και Τουρκία δεν είναι η αιτία του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ε.Ε., αλλά φιλοξενούν μεγάλο αριθμό προσφύγων.
«Ελλάδα και Τουρκία θα συνεχίσουν να παράσχουν ανθρωπιά στους κυνηγημένους, ωστόσο δεν θα δεχτούν μόνιμη παραμονή όλων αυτών των ανθρώπων», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να χτυπηθούν τα δίκτυα των διακινητών, με τις δύο χώρες να εκμεταλλεύονται τα υψηλής τεχνολογίας συστήματα που διαθέτουν «στο πλαίσιο της κούρσας εξοπλισμών των προηγούμενων ετών».
Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη μνεία στα όσα συμφωνηθήκαν και στις σημαντικές προοπτικές της ενεργειακής συνεργασίας, τη μεγάλη σημασία στον τουρισμό, ενώ ανακοίνωσε την αεροπορική σύνδεση Αθήνας - Άγκυρας.

Σχετικές ειδήσεις