ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο ψεύτικος ανθρωπισμός του Τσίπρα βούλιαξε στη λάσπη της Ειδομένης

Μητσοτάκης: Ο ψεύτικος ανθρωπισμός του Τσίπρα βούλιαξε στη λάσπη της Ειδομένης

Βολές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η χώρα έχει απομονωθεί λόγω της έλλειψης συνεπούς εξωτερικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής χαρακτήρισε πολύ άσχημη την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, λόγω προσφυγικού, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση υποτίμησε το πρόβλημα.

Ο ίδιος τόνισε πως η απομόνωση της χώρας, είναι ακόλουθο «της διεθνούς αναξιοπιστίας του Κ. Τσίπρα, της έλλειψης στρατηγικής και της έλλειψης συνεπούς εξωτερικής πολιτικής».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε πως «στη λάσπη της Ειδομένης βούλιαξε ο ψεύτικος ανθρωπισμός του κ. Τσίπρα. Τέτοιος ανθρωπισμός να μας λείπει. Δεν έχει σχέση με την αξιοπρέπεια και την πηγαία αλληλεγγύη του ελληνικού λαού».

Για τον τομέα της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης διαπιστώνει ότι η πεντάμηνη καθυστέρηση της πρώτης αξιολόγησης έχει ήδη εκτροχιάσει την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος, ενώ θεωρεί ότι "όσο γρηγορότερα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο καλύτερα για τον τόπο".

Όπως αναφέρει, μόλις η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές, να συστήσει εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή, που θα διερευνήσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2015. «Το οφείλουμε σ' ένα λαό, που εξαπατήθηκε και πληρώνει βαρύ τίμημα στη ζωή του από την ανικανότητα και την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κ. Μητσοτάκης, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναπτύξει ένα πολύ επικίνδυνο καρκίνωμα, που διαχέεται επιθετικά στις λειτουργίες του κράτους, των ανεξάρτητων θεσμών, της Δικαιοσύνης. Δεν θα τους επιτρέψουμε αυτή την εκτροπή. Να το γνωρίζουν καλά. Τονίζω επίσης, για το πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ότι η αλήθεια θα λάμψει και η ευθύνη θα πληρωθεί».

Σχετικές ειδήσεις