ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του ανθρωπισμού!

Τσίπρας: Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του ανθρωπισμού!

Υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν στο Μαξίμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις διαχρονικές στενές σχέσεις των δύο λαών, τονίζοντας ότι ξέρουν από προσφυγιά.

Ξέρουν από προσφυγιά – τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας – διότι έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες προκλήσεις στο παρελθόν, ξεριζωμού, γενοκτονίας, εθνοκάθαρσης. «Γι’ αυτό βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του ανθρωπισμού, για να αντιμετωπίσουμε μία πρόκληση που μας υπερβαίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε: «Οι λαοί μας αντιμετωπίζουν τις μεγάλες προκλήσεις με το κεφάλι ψηλά υπερασπιζόμενοι αξίες».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως ελπίζει ότι θα τηρηθεί η ανακωχή στη Συρία, ώστε να σταματήσει αυτή η ροή των ανθρώπων που, διωγμένοι και κατατρεγμένοι από τις εστίες τους, αναζητούν καταφύγιο για μια καλύτερη ζωή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν ανέφερε ότι στόχος είναι να εμβαθύνουν στον μέγιστο δυνατό τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και εμφανίστηκε απολύτως βέβαιος ότι η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα θα βρει τρόπους ώστε να επιλύσει και το οικονομικό και το προσφυγικό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, καθώς αυτό επιβεβαιώθηκε δύο φορές δια των εκλογών «κι αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο».

Σχετικές ειδήσεις