ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκάλοπ: 3,8% το προβάδισμα της Ν.Δ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Γκάλοπ: 3,8% το προβάδισμα της Ν.Δ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο ναδίρ κατρακυλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία καταγράφει ιστορικά πλέον χαμηλά ποσοστά αποδοχής από την ελληνική κοινωνία, τέτοια που κανένα άλλο κυβερνητικό σχήμα δεν έχει καταγράψει είτε στο πρόσφατο μνημονιακό παρελθόν είτε παλαιότερα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco το 67% των πολιτών θεωρεί λάθος τους χειρισμούς στο προσφυγικό - To 84% είναι δυσαρεστημένο από την απόδοση της κυβέρνησης

Είναι χαρακτηριστικό πως ο σχηματισμός άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή επιλέγεται από το 38% των πολιτών που συμμετείχαν σε γκάλοπ της Alco για το «Πρώτο ΘΕΜΑ», ενώ στο 21% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που προτιμούν τις εκλογές και στο 22% όσοι θεωρούν προτιμητέα επιλογή να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όσο για την απογοήτευση που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία, είναι χαρακτηριστικό ότι το 72% των πολιτών εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα θα επιδεινωθεί το επόμενο εξάμηνο.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ, με ποσοστό 21,1%, διευρύνει τη διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 17,3%. Στο 6,1% ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ «πέφτει» στο 5%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 3,6%, η Ένωση Κεντρών με 2,6%, οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα με 2,2% και το Ποτάμι με 1,8%.

Το 85% των πολιτών δηλώνει ότι δεν αντέχει άλλους φόρους και περικοπές συντάξεων ενώ επτά στους δέκα βλέπουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει το επόμενο δίμηνο.

Στον δείκτη εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση το 84% της κοινής γνώμης απαντά αρνητικά στο ερώτημα για την ικανοποίηση τους από την απόδοση της κυβέρνησης έναντι μόλις του 9% που απαντά θετικά.

Η κυβερνητική κατάρρευση αποτυπώνεται ίσως περισσότερο στις απαντήσεις για το ηθικόπλεονέκτημα που το 81% θεωρεί ότι έχασε η κυβέρνηση έναντι του 9% που πιστεύει πως το διατηρεί.

Οσον αφορά τους χειρισμούς στο προσφυγικό το 67% τους θεωρεί λανθασμένους και μόνον ένας στους τέσσερις απαντά ότι είναι σωστοί.

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται ο βαθμός εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού καθώς το 73% απαντά αρνητικά στο σχετικό ερώτημα και μόλις 16% είναι όσοι δήλωσαν πως τον εμπιστεύονται.

Σχετικές ειδήσεις