ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντός χρονοδιαγράμματος η αξιολόγηση, αναβαθμίζεται το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Εντός χρονοδιαγράμματος η αξιολόγηση, αναβαθμίζεται το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Το ζήτημα της αξιολόγησης απασχόλησε, κυρίως, την πρωινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες στο γραφείο του, στη Βουλή.

Η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι πως είναι εφικτή η υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος, όπως αυτό έχει περιγραφεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, για ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι κυβέρνηση και θεσμοί βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ παραμένουν οι αποκλίσεις για τα κόκκινα δάνεια.

Η εκτίμηση είναι, επίσης, ότι το αφορολόγητο δεν θα πέσει κάτω από τις 9.000 ευρώ, ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στο σύνολό της και ότι η διαφορά ανάμεσα στους θεσμούς και το ΔΝΤ είναι πλέον σαφής.

Ως προς το ζήτημα του προσφυγικού, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να μειωθούν οι ροές από την Τουρκία και γι' αυτό θα πρέπει να υπάρξουν επαφές σε υπηρεσιακό επίπεδο και σε ανώτερο αν χρειαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η τελευταία συμφωνία των Βρυξελλών είναι ανάμεσα σε Τουρκία και ΕΕ.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αναβάθμιση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και στην κατεύθυνση αυτή θα απαιτηθούν νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν όχι μόνο το διοικητικό μέρος, αλλά και προσλήψεις οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν πέραν των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Σχετικές ειδήσεις