ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλύψεις Wikileaks: Γερμανικές εφημερίδες κατηγορούν την ΕΥΠ για τις υποκλοπές

Αποκαλύψεις Wikileaks: Γερμανικές εφημερίδες κατηγορούν την ΕΥΠ για τις υποκλοπές

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ασκεί σήμερα, Δευτέρα (04/04/2016) ο γερμανικός Τύπος αναφορικά με τις διαρροές του ιστοτόπου Wikileaks για τους διαλόγους Τόμσεν – Βελκουλέσκου σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα.

Μέσω δημοσιεύματός της, η γερμανική «Tagesspiegel», μιλά για «ελληνικό δάκτυλο» πίσω από τις αποκαλύψεις του Wikileaks και αναφέρει ξεκάθαρα πως η πηγή της διαρροής ήταν η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), ενώ στοχοποιεί και τον επικεφαλής της, τον Γιάννη Ρουμπάτη.

«Ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει ίσως σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ένας άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως η εύλογη πηγή της διαρροής, η οποία κλόνισε την ήδη προβληματική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών της», γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πηγή, η υποκλοπή έγινε σε ένα τηλεφώνημα από δωμάτιο του Χίλτον στην Αθήνα στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον και ακολούθως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Wikileaks.

Η γερμανική εφημερίδα, μάλιστα, αναφέρεται και στον τρόπο γραφής του ονόματος της Ντέλια Βελκουλέσκου στα Wikileaks, υπογραμμίζοντας ότι η απόδοση του ονόματος «Velculescu» ως «Velkouleskou» δείχνει ότι «υπήρξε ελληνικό χέρι».

Εντούτοις, επισημαίνεται πως το Wikileaks, μέσω twitter, έχει διαψεύσει τον ισχυρισμό αυτό, αναλαμβάνοντας το ίδιο την ευθύνη για το ορθογραφικό λάθος.

Σχετικές ειδήσεις