ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στην Ελλάδα ο Πούτιν τέλος Μαΐου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στην Ελλάδα ο Πούτιν τέλος Μαΐου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr ο Ρώσος Πρόεδρος θα έρθει τελικώς στην Ελλάδα, στο τέλος του επόμενου μήνα.

Προσπάθειες του Μαξίμου να πείσει το Κρεμλίνο να δει ο Ρώσος πρόεδρος τον Έλληνα πρωθυπουργό

Εκτός απροόπτου στις 28 Μαΐου θα μεταβεί στο Άγιο Όρος, ενώ μια ημέρα πριν, στις 27 θα περάσει και από την Αθήνα όπου γίνονται προσπάθειες από ελληνικής πλευράς να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο πρόγραμμα του Βλάντιμιρ Πούτιν, επίσημα, δεν υπάρχει επίσκεψη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όμως είναι γνωστό στους πολιτικούς κύκλους ότι το Μέγαρο Μαξίμου καταβάλλει υπερπροσπάθεια προκειμένου να πείσει το Κρεμλίνο για τη συνάντηση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε και το ταξίδι της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, στη Μόσχα, προκειμένου να αλλάξει το κακό κλίμα σε βάρος της χώρας μας από τους ομολογουμένως «αστείους» χειρισμούς του Μαξίμου στις παλαιότερες επαφές με το Κρεμλίνο.

Από την άλλη πλευρά, ο Ρώσος Πρόεδρος είναι εξόχως επιφυλακτικός αφού δεν επιθυμεί η ελληνική πλευρά να χρησιμοποιήσει τη συνάντηση μόνο για επικοινωνιακούς λόγους όπως έγινε στο παρελθόν.

Κοντολογίς, ο Βλαντιμιρ Πούτιν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα αφού στις κατ' ίδίαν επαφές που είχαν το προηγούμενο διάστημα, άλλα ειπώθηκαν - από την ελληνική κυβέρνηση - και άλλα έγιναν.

Σχετικές ειδήσεις