ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σκληρό ροκ» ΝΔ εναντίον κυβέρνησης με φόντο τη διαπραγμάτευση

«Σκληρό ροκ» ΝΔ εναντίον κυβέρνησης με φόντο τη διαπραγμάτευση

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα, με σκοπό να αποτρέψει την προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση των επαχθών μέτρων που φέρνει η συμφωνία Ελλάδας-δανειστών επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από τη φημολογούμενη λήξη των διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με τα κλιμάκια των Θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Συγγρού εκτιμά πως το Μαξίμου ετοιμάζεται να κλείσει άρον-άρον τη διαπραγμάτευση, ώστε να «κλειδώσει» η αξιολόγηση. «Το ζήτημα είναι τι τίμημα θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να δώσει γη ύδωρ στους δανειστές», ανέφεραν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολιάζοντας τις έως τώρα εξελίξεις.

Και μπορεί ο πρόεδρος της ΝΔ να βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ, ωστόσο οι εντολές που έχει δώσει είναι σαφείς: οι τόνοι δεν πρόκειται να πέσουν και η πίεση προς την κυβέρνηση θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στο Μαξίμου κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, επαναφέροντας τις κατηγορίες τόσο για «ψεύδη της κυβέρνησης», όσο και το αίτημα για να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατόν, μέσω μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Κατά πληροφορίες, πάντα, ο κ. Κουμουτσάκος αναμένεται να αναφερθεί στο τελικό «ταμείο» της διαπραγμάτευσης, εστιάζοντας στο τι θα κληθούν να πληρώνουν στο εξής οι πολίτες, ενώ θα εστιάσει και στα μέτρα των 5,4 δισ. ευρώ, τα οποία προβλέπεται να πλήξουν όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Σημειώνεται πως η «γαλάζια» επιχειρηματολογία ενισχύεται τόσο από την προχθεσινή συνέντευξη του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος ανέφερε πως ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από το μνημόνιο στα τέλη του 2014, όσο και από την τοποθέτηση του διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ότι η πολιτική αστάθεια και το δημοψήφισμα του 2015 προκάλεσαν τα capital controls.

Σχετικές ειδήσεις