ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωθυπουργός παρατηρητής: «Έξαλλος» ο Τσίπρας με τους υπουργούς του!

Πρωθυπουργός παρατηρητής: «Έξαλλος» ο Τσίπρας με τους υπουργούς του!

Χίος, Πειραιάς, Ειδομένη, ήταν τα «κερασάκια στην τούρτα» μιας εικόνας διαλυτικής που εμφανίζει η χώρα μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Μετά τα όσα ευτράπελα συμβαίνουν ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δει την πραγματικότητα και τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις λόγω προσφυγικού - «Απαράδεκτη κατάσταση» φέρεται να είπε για τις ευθύνες υπουργών του - Ετοιμάζεται για ανασχηματισμό

Τα όσα συμβαίνουν με την απουσία –ουσιαστικά- της αστυνομίας ή με εικόνες που εμφανίζουν την αστυνομία να δρα σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιά στοιχεία (όπως στα επεισόδια στον Πειραιά), με την ανεξέλεγκτη δράση «αλληλέγγυων» και ακόμα και ύποπτων ΜΚΟ, με τις τριτοκοσμικές εικόνες στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, με αποκορύφωμα τα επεισόδια στην Ειδομένη που παρολίγο να λάβουν διαστάσεις άκρως επικίνδυνες μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, φαίνεται ότι –επιτέλους- αφύπνισαν τον πρωθυπουργό.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, πως ο Αλ. Τσίπρας όταν ενημερώθηκε για τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ειδομένη, σε συνδυασμό με τα όσα είχαν προηγηθεί σε Πειραιά, Χίο και αλλού, εξερράγη.

Οργισμένος έδωσε εντολές «να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες εικόνες άμεσα» και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να πάψει να διασύρεται και διεθνώς η χώρα.

Αποδέκτες της οργής του είναι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, οι ηγεσίες των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, αν και σε ό,τι αφορά στο τελευταίο ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γ. Μουζάλας μόλις αναρρώνει μετά την περιπέτεια που αντιμετώπισε με την υγεία του.

Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα Τσίπρα είναι «τέρμα η ανοχή» και οι εντολές σαφείς, προς αυτή την κατεύθυνση.

Βέβαια ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε συνολικά η κυβέρνηση απαντούν στην απαράδεκτη καθυστέρηση αντίδρασής τους, όταν επί εβδομάδες, μήνες, παρακολουθούν με αμηχανία να τους ξεφεύγει εντελώς η κατάσταση και στην Ειδομένη και στον Πειραιά και στα νησιά του Αιγαίου, αιχμάλωτοι των ιδεοληψιών συγκεκριμένων κυβερνητικών στελεχών, ενώ την ίδια περίοδο ΜΚΟ και «αλληλέγγυοι» αλωνίζουν δημιουργώντας απαράδεκτες έως και ύποπτες, ακόμα και προβοκατόρικες καταστάσεις.

Η κυβέρνηση απούσα, η εικόνα διαλυτική…

Και βεβαίως αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις του κ. Τσίπρα είναι πιο αργές κι από την… καθυστέρηση, αφού όλα τα παραπάνω έχουν επισημανθεί τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τα ρεπορτάζ των ελληνικών και των ξένων ΜΜΕ.

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα δεν αποδίδει και συνεπώς προετοιμάζει το έδαφος για ανασχηματισμό, μήπως καταφέρει να ανατρέψει το σε βάρος του κλίμα.

Σχετικές ειδήσεις