ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τρικυμία» από τις δηλώσεις Δρίτσα για ΟΛΠ: Κατηγόρησε το ΤΑΙΠΕΔ– Τα «μάζεψε» μετά τις αντιδράσεις

«Τρικυμία» από τις δηλώσεις Δρίτσα για ΟΛΠ: Κατηγόρησε το ΤΑΙΠΕΔ– Τα «μάζεψε» μετά τις αντιδράσεις
Εδώ …πατάει και αλλού βρίσκεται η κυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος λίγες ώρες μετά την υπογραφή της σύμβασης με την COSCO για τον ΟΛΠ, καταφέρθηκε εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ και είπε ότι η πώληση του λιμανιού δεν έχει τελειώσει.

«ΕΙΠΑ - ΞΕΙΠΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΟΤΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ

Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και λίγες ώρες μετά, έκανε στροφή λέγοντας ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν, ενώ σημείωσε ότι δεν είναι εκτός κυβερνητικής γραμμής.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στη τηλεόραση του MEGA, άφησε αιχμές για τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Θοδωρής Δρίτσας ομολόγησε πως, «η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα».

Όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά «η διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ δεν τελείωσε», συμπληρώνοντας πως ετοιμάζονται ρυθμίσεις όπως η Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά, που εκτιμάται ότι δημιουργεί έναν νέο «κρατικό» ΟΛΠ.

Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι το Ταμείο «λειτουργεί ως κράτος εν κράτει».

«Είναι παράλληλη εξουσία στην αιρετή εξουσία του ελληνικού λαού. Πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο το κομμάτι της απαράδεκτης λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάνει αξιοποίηση ή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας το ΤΑΙΠΕΔ; Είναι επινόηση των δανειστών το ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας.

«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιόρλας, είναι οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από δανειστές, τραπεζικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς και λειτουργεί βάσει κανόνων που θέλουμε να αλλάξουμε», ξεκαθάρισε.

Ο υπουργός άφησε, τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης σε περίπτωση που το «διάδοχο» Ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ έχει ακόμη μεγαλύτερες εξουσίες. «Αν τεθεί θέμα νέου Ταμείου με μεγαλύτερες εξουσίες του ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσω τη θέση μου».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, που ζήτησε από τον κ. Δρίτσα να παραιτηθεί.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία,σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε και τελικά υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, έστω και καθυστερημένα, συνεχίζοντας την πολιτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα, μετά τον κ. Σπίρτζη, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας δήλωσε ότι “η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα”. Πρόκειται πλέον για μια Κυβέρνηση φαρσοκωμωδία που διαλύει τη χώρα. Φύγετε».

Αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Η παράσταση του τσίρκου της κυβέρνησης Σύριζα συνεχίζεται… Σήμερα είχαμε πρωινή παράσταση με νούμερο Θεόδωρου Δρίτσα.Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να απολαμβάνει το θέαμα ως θεατής.Όμως αυτό που πραγματικά ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί είναι η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία.Αφού, αποδεδειγμένα πια, δεν μπορούν να σοβαρευτούν, ας κατεβάσουν την κακόγουστη παράσταση,Έλεος πια!»

Παραίτηση Δρίτσα ζήτησε το Ποτάμι: «Οι δηλώσεις Δρίτσα είναι άλλη μια πράξη στο θέατρο του παραλόγου που ζούμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κ. Δρίτσας είναι υπουργός. Με αυτά που λέει θέτει σε αμφισβήτηση κεντρικές αποφάσεις και υπονομεύει και τη διαπραγματευτική θέση της χώρας ενόψει αξιολόγησης. Ή πρέπει να εγκαταλείψει την καρέκλα του ή πρέπει ο κ. Τσίπρας να του πει να την εγκαταλείψει».

Λίγες ώρες πάντως μετά, ο κ. Δρίτσας...οπισθοχώρησε. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής 10 Απριλίου, ανέφερε: «Στην τηλεοπτική συμμετοχή μου στο MEGA σήμερα (10/04)το πρωί απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις προσπάθησα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την απαιτούμενη σοβαρότητα και ειλικρίνεια να εξηγήσω την πορεία των χειρισμών της Κυβέρνησής μας αναφορικά με την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ».

Μάλιστα ο θέλησε να υποστηρίξει ότι δεν κινείται εκτός...κυβερνητικής γραμμής «Κάθε συμμετοχή μου σε τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή θεωρώ πάντα ότι με υποχρεώνει πρωτίστως να ενημερώνω υπεύθυνα όσους τις παρακολουθούν και αυτό έκανα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Οι ερμηνείες που θέλουν να με εμφανίσουν ότι κινούμαι σε διαφορετική κατεύθυνση από τον Πρωθυπουργό είναι κατασκευές εμφανούς σκοπιμότητας και εφήμερης αντοχής. Ενημερώνω τέλος, ότι η αναγγελθείσα για την Τρίτη συνέντευξη τύπου καθόλου δεν συνδέεται με τα παραπάνω, αφού είχε προαποφασισθεί από την Παρασκευή».

Σχετικές ειδήσεις