Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ: Παραιτήθηκε ο Παπαμιμίκος, διεγράφη ο Γεωργιάδης

Newsroom Newsroom

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ: Παραιτήθηκε ο Παπαμιμίκος, διεγράφη ο Γεωργιάδης

Μετά το φιάσκο του συνεδρίου και την έντονη δυσφορία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από μέλος του κόμματος υπέβαλε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος - Διεγράφη ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Γεωργιάδης.

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο» διεμήνυαν από το πρωί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, προαναγγέλλοντας την πρόθεση του προέδρου να «πάρει κεφάλια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποφασίσει να λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά του Γραμματέα της ΝΔ, αλλά και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Γεωργιάδη και υπό την απειλή των διαγραφών, ο κ. Παπαμιμίκος οδηγήθηκε σε παραίτηση.

Ο ίδιος ζήτησε να σταματήσει «το κυνήγι ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα». Όπως είπε, κάποιοι από το πρωί έψαχναν τρόπο να τον διαγράψουν χωρίς όμως να βρουν κάτι για αυτό και αποφάσισε να διευκολύνει την κατάσταση παραιτούμενος.

Κάποιοι δεν ήθελαν την παρουσία του στο συνέδριο, όπου και θα κατέθετε πρόταση για τη θεσμοθέτηση τάσεων, τόνισε προσθέτοντας πως διαφωνεί με τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ. Κάποιοι θέλουν να πετάξουν στον κάλαθο των αρχήστων τους αγώνες της νεολαίας εδώ και 40 χρόνια, συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ

Λίγη ώρα μετά διεγράφη και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Γεωργιάδης. ο οποίος τόνισε ότι «δεν γνωρίζω γιατί διαγράφηκα αφού ουδέποτε κλήθηκα σε κανένα πειθαρχικό όργανο, αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία του κόμματος, καθώς «τα όργανα και το καταστατικό για κάποιους δεν έχουν σημασία».

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η ΟΝΝΕΔ σήμερα στο πρόσωπό μου δέχθηκε μία άδικη και προσχεδιασμένη επίθεση. Αμφισβητήθηκαν τόσο η ύπαρξη και η προσφορά της, όσο και η θεσμοθετημένη από το καταστατικό της Ν.Δ. αυτοτέλειά της.

Η ανεξάρτητη φωνή και βούληση των ΟΝΝΕΔιτισσών και ΟΝΝΕΔιτών ενοχλεί συστημικά κέντρα εξουσίας που τις προηγούμενες ημέρες είχαν ήδη αποκλείσει εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ από τις εσωκομματικές εκλογές αγνοώντας και παραβιάζοντας τις σχετικές αποφάσεις της ΚΕΦΕ.

Σχετικά με την διαγραφή μου, δεν γνωρίζω γιατί διαγράφηκα αφού ουδέποτε κλήθηκα σε κανένα πειθαρχικό όργανο επειδή προφανώς τα όργανα και το καταστατικό για κάποιους δεν έχουν καμία αξία.

Στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προφανώς η πολιτική αποτύπωση των συσχετισμών σε κάποιους δεν άρεσε. Οι ίδιοι κύκλοι που δυσαρεστήθηκαν από τα εκλογικά αποτελέσματα του Συνεδρίου, είχαν ήδη επιχειρήσει, το προηγούμενο διάστημα να μου επιβάλλουν ανεπιτυχώς να μεθοδεύσω συγκεκριμένες ποσοστιαίες εκπροσωπήσεις στην Κεντρική Επιτροπή και στους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ για το Συνέδριο. Επειδή, ο πρώτος τους στόχος που ήταν ο έλεγχος της Οργάνωσης απέτυχε, προχώρησαν στο δεύτερο στόχο του σχεδίου τους που ήταν η διάλυση της ΟΝΝΕΔ και η μετατροπή της σε μία ακόμη γραμματεία του Κόμματος.

Η προσπάθεια διάλυσης της ΟΝΝΕΔ θα με βρει αντίθετο και συντασσόμενο στο πλευρό των Νομαρχιακών Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ και των Οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια δυνατή, πολυτασική, μαζική και παρεμβατική ΟΝΝΕΔ.

Επειδή θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για την νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις επικείμενες φοιτητικές εκλογές, σχετικά με την απόφαση του πειθαρχικού που ποτέ δεν με κάλεσαν και ποτέ δεν συνεδρίασε μόνο το παρακάτω σχόλιο: Κανείς και ποτέ δεν θα μπορέσει είτε να κλείσει είτε να υποβαθμίσει την ΟΝΝΕΔ.
Μια φορά ΟΝΝΕΔίτης πάντα ΟΝΝΕΔίτης».

Επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ

Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, δεν θα συμμετάσχουν αντιπρόσωποι από το συνέδριο της νεολαίας, μετά τα όσα έγιναν χθες στη Θεσσαλονίκη.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας». Όμως, ξεκαθαρίζει πως «οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής».

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε δείξει από την πρώτη στιγμή τη δυσφορία του για την εικόνα που παρουσίασε η νεολαία του κόμματος, κάνει λόγο για «νοσηρή ατμόσφαιρα» και για γεγονότα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, ενώ επισημαίνει πως στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία.

«Στην ομιλία μου στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες» αναφέρει.

«Στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν στο συνέδριο του κόμματος αντιπρόσωποι από το συνέδριο της νεολαίας. Οι ευθύνες γι' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει πως τιμά την ιστορία της ΟΝΝΕΔ και γι' αυτό προχωρά, αμέσως μετά το συνέδριο της ΝΔ, στην επανίδρυση της κομμάτικής οργάνωσης της ΝΔ.

«Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και γι' αυτό προχωράμε αμέσως μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του κόμματος και την απήχησή της στους νέους. Η ΟΝΝΕΔ, μετά την επανίδρυσή της, θα είναι μία σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία.

Ανοιχτή σε όλους τους νέους. Συλλογική, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες. Μία νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

BCL: Final 8 τον Σεπτέμβριο

15:48

Κορονοϊός: Άγρια επίθεση σε ηλικιωμένο από δημοτικό αστυνομικό την ώρα που του έδινε πρόστιμο

15:43

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο αστακός είναι τόσο ακριβός;

15:32

Κορονοϊός: Αποκάλυψη για την προέλευση του «ασθενή ένα»

15:23

Κορονοϊός Ελλάδα: Απίστευτο! Έστειλε SMS για γυμναστική - Δείτε πού πήγε τελικά (pics)

15:22

Διέρρευσαν φωτογραφίες συζύγου πασίγνωστου ηθοποιού με τον εραστή της στο ασανσέρ

15:21

Κορονοϊός: Έσπασε την καραντίνα και βρήκε φρικτό θάνατο - Δείτε τι έγινε

15:16

Κορονοϊός: Νέοι ΚΑΔ επιχειρήσεων, εργαζομένων και επαγγελματιών που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης

15:15

Υπουργός Υγείας Κύπρου: Προτιμώ να σώσουμε ζωές και ας κατηγορηθούμε για τα μέτρα

15:15

Κορονοϊός: Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες 2020

15:12

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν τέλος - «Δεν θα μας βλέπετε πλέον…» (pics)

15:11

Άγριες Μέλισσες: «Πάγωσε» ο Μελέτης με την ερώτηση της Φαίης Σκορδά (Video & Photos)

15:11
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved