Ασφαλιστικό: Γεράματα αξιοπρέπειας με 384 ευρώ σύνταξη υποσχέθηκε ο Τσίπρας

Newsroom Newsroom

Ασφαλιστικό: Γεράματα αξιοπρέπειας με 384 ευρώ σύνταξη υποσχέθηκε ο Τσίπρας

Κρεσέντο προπαγάνδας από τον Έλληνα πρωθυπουργό που υποσχέθηκε με στόμφο και υπερηφάνεια ότι εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια των Ελλήνων με συντάξεις των 384 ευρώ! Στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας έδωσε «γραμμή» στους βουλευτές του και παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα συνεργαστεί με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ και υπεραμύνθηκε των επιλογών του τόσο στο ασφαλιστικό, όσο και στο φορολογικό. 

Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας έκανε το μαύρο... άσπρο.

Έδωσε γραμμή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς τους προς πρέπει να επιχειρηματολογούν υπέρ της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και να προπαγανδίζουν πως με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου τα πράγματα γίνονται καλύτερα για 9 στους 10 Έλληνες.

«Δεσμευτήκαμε να προστατεύσουμε συντάξεις, μισθούς και πρώτη κατοικία και το πετύχαμε», είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του και συνέχισε:

«Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η ΝΔ έλεγε πως η συμφωνία αυτή οδηγεί σε μονόδρομο για ασφαλιστικό.Περικοπή επικουρικών συντάξεων και μείωση εισοδημάτων μίας σύνταξης ανά έτος. Μας έλεγαν τότε πως αυτό είναι αναπόφευκτο. Ζητήσαμε συναίνεση στην εθνική γραμμή να προστατευτούν οι κύριες συντάξεις. Δεν την πήραμε. Τα βγάλαμε πέρα μόνοι μας με τους δανειστές. Όμως η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζει τις προσπάθειες που κάνουμε για προοδευτικές τομές».

O πρωθυπουργός επέμεινε ιδιαίτερα στον κοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής του. «Μεθαύριο ψηφίζουμε μια φιλόδοξη μεταρρύθμιση που φέρνει σε ράγες βιωσιμότητας χωρίς να μειωθούν οι κύριες συντάξεις, χωρίς να επηρεαστεί η συντριπτική πλειοψηφία των επικουρικών χωρίς να χάσουν ούτε ευρώ η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων. Προστατεύονται όσοι έχουν σύνταξη έως 1300 ευρώ. Αν δεν κάναμε αυτή την παρέμβαση σε λίγα χρόνια θα έπρεπε να έχουμε μαζικές περικοπές σε όλες τις συντάξεις».

Παράλληλα όπως τόνισε: «πάνω από το 90% του αγροτικού κόσμου δεν θα υποστούν επιβαρύνσεις και επιπλέον εξασφαλίζουν γεράματα αξιοπρέπειας με την εθνική σύνταξη».

Εννοεί βεβαίως τα 384 ευρώ! Τόσο προφανώς κοστολογεί ο κ. Τσίπρας την αξιοπρέπεια και τα περήφανα γηρατειά της πατρίδας μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved