ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Ανατροπές και αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια

Κουρουμπλής: Ανατροπές και αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια

Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση πρέπει να ανασκουμπωθεί και να παρουσιάσει έργο, με σκοπό να επανέλθει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης εξέφρασε σήμερα, Πέμπτη (12/05/2016) ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Πρέπει να ανασκουμπωθούμε γιατί ανατροπές και αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια. Γίνονται με δουλειά. Πρέπει να καθίσουμε κάτω, αυτό μας είπε ο πρωθυπουργός. Ζήτησε στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο να φέρει ο καθένας τι πρωτοβουλίες νομοθετικές θα πάρει», δήλωσε ο Π. Κουρουμπλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Δεν μπορεί να λέμε στον κόσμο ωραία λόγια. Τώρα είμαστε εμείς κυβέρνηση...τώρα η ευθύνη είναι δική μας. Τώρα οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί και να κυβερνήσουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι ανάπτυξη. Διότι αυτά για τα οποία συζητάμε, 'κόφτες', προληπτικά μέτρα, όλα είναι συνάρτηση με την ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στον αναπτυξιακό νόμο, υπογράμμισε ότι «πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που μέχρι σήμερα ήταν» και πρόσθεσε: «Θυμάμαι παλιά έλεγα στον Μιχάλη τον Χρυσοχοΐδη, ήταν στο υπουργείο Ανάπτυξης κι ήμουν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. 'Εντάξει μπορεί να γίνει εύκολα μια εταιρεία. Οι αδειοδοτήσεις τι γίνονται'. Οι αδειοδοτήσεις είναι εκείνο το στοιχείο που δημιουργεί δυσκαμψίες». Επ’ αυτού προανήγγειλε ότι θα υπάρξει νομοθετική διάταξη, βάσει της οποίας «όπου σε 15 μέρες αν δεν δίνουν την άδεια, η άδεια θα θεωρείται ότι έχει δοθεί».

Σχολιάζοντας ερώτηση του Αλέξη Μητρόπουλου για το πώς ο ίδιος αισθάνθηκε, όταν ψήφισε το άρθρο 7 του νόμου Κατρούγκαλου, που «πετσόκοψε» τις αναπηρικές συντάξεις, ο Π. Κουρουμπλής είπε: «Δεν είναι έτσι τα πράγματα και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις του χώρου. Εγώ το παρακολούθησα το θέμα μαζί με τη Συνομοσπονδία. Είχαμε συνεχείς επαφές. Βελτιώσαμε πάρα πολλά πράγματα και νομίζω ότι υπάρχει όλη η διάθεση και του Κατρούγκαλου να βοηθήσει και περαιτέρω».

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν δίστασε να στρέψει τα βέλη του εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νέο ασφαλιστικό, κατηγορώντας την για καλλιέργεια «κλίματος μιζέριας».

«Ας βοηθήσουν λίγο, δεν χάθηκε ο κόσμος. Ας κυβερνήσει κι αυτός ο χώρος τέσσερα χρόνια κι αν πραγματικά δούμε ότι αποτυχαίνει στο μοντέλο που θέλει να προωθήσει, θα πάει στα αζήτητα», είπε και πρόσθεσε: «Προτείνουν οι κύριοι αυτοί κάτι άλλο; Δεν μπορεί να το ψηφίζουν τότε και σήμερα να έρχονται υποκριτικά και να κλαίνε γι αυτό. Για ποιά σύνταξη; Βιάζονται να επανέλθουν στην εξουσία. Έχουν έρωτα ανίκητο με την εξουσία».

Παράλληλα, ο Π. Κουρουμπλής επέκρινε και τη στάση του ΠΑΣΟΚ: «Εγώ θα θεωρούσα γενναιότητα και ειλικρινά το περίμενα τουλάχιστον από τον παλιό πολιτικό μου χώρο που έχει συνδεθεί με κοινωνικές κατακτήσεις, να έχουν την αυτυπέρβαση και να πούνε 'εμείς διαφωνούμε με τον Τσίπρα σε χίλια πράγματα, στο θέμα των συντάξεων βάζουμε πλάτη... Αυτό θα έδειχνε πολιτική ευθύνη».