ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου για τα περί Βενεζουέλας: Ξαναζεσταμένος κιτρινισμός από τη ΝΔ - Περαστικά της

Μαξίμου για τα περί Βενεζουέλας: Ξαναζεσταμένος κιτρινισμός από τη ΝΔ - Περαστικά της

Την έντονη αντίδραση κυβερνητικών πηγών προκαλεί σήμερα, Δευτέρα (16/05/2016) η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει δημοσίευμα σχετικά με το θέμα του πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για «ξαναζεσταμένο κιτρινισμό» και για «αναμάσημα μιας γνωστής ιστορίας του 2013, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για την οποία ήταν ενήμερη η τότε ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών».

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης σχολιάζουν σκωπτικά ότι «ο απελπισμένος από τη Βενεζουέλα πιάνεται» και κατηγορούν τη ΝΔ ότι «μπροστά στο πολιτικό της αδιέξοδο και στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις "τρυφερές" της σχέσεις με ανθρώπους που κατηγορούνται για συστηματικό εκβιασμό, προσπαθεί να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό και την ξεφτίλα του Πρώτου Θέματος».

«Ας σοβαρευτούν λίγο, γιατί δεν πρόκειται να καταλάβουν για πότε θα μετεξελιχθούν σε κόμμα- τσίρκο», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι «πρόκειται για αναμάσημα μιας γνωστής ιστορίας του 2013, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για την οποία ήταν ενήμερη η τότε ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών» και συμπληρώνουν ότι «αυτό που προσπαθούν να εμφανίσουν ως "συγκλονιστική αποκάλυψη" είναι μια επιστολή με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας, ζητούσε από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας την αντικατάσταση του πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα».

Ως προς αυτά, οι ίδιες πηγές παραπέμπουν και στο παρακάτω απόσπασμα άρθρου με ημερομηνία 3/3/2016 στην ιστοσελίδα «antinews», η οποία -όπως επισημαίνουν- κάθε άλλο παρά φιλική προς την κυβέρνηση είναι. Το άρθρο αναφέρει: «...Στη συνέχεια, πρέσβης ανέλαβε ο Φρανκλίν Γκονζάλεζ, ο οποίος όμως απομακρύνθηκε άρον- άρον, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μετά από καταγγελίες(!) σε βάρος του για "παρατράγουδα" με το προσωπικό της πρεσβείας. Κάτι που τότε κοινοποιήθηκε και στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με αποτέλεσμα το τελευταίο να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χειρίζεται ιδιαιτέρως "λεπτά" ζητήματα. Λέγεται, μάλιστα, πως τότε, για την απομάκρυνσή του, είχε "μεσολαβήσει", με επιστολή του προς το Καράκας, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας...».

Κατόπιν αυτών, οι κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι «συνεπώς, όλη αυτή η ιστορία των "συγκλονιστικών αποκαλύψεων" δεν είναι τίποτα περισσότερο από ξαναζεσταμένος κιτρινισμός». Και καταλήγουν λέγοντας: «Περαστικά».

Σχετικές ειδήσεις