ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο υπερσύγχρονο κτίριο Κεράνη μετακομίζει το ΥΠΟΙΚ - Αντιδράσεις εντός της κυβέρνησης

Στο υπερσύγχρονο κτίριο Κεράνη μετακομίζει το ΥΠΟΙΚ - Αντιδράσεις εντός της κυβέρνησης

Ένα υπερσύγχρονο, επιβλητικό κτίριο, υψηλών προδιαγραφών, επί της λεωφόρου Θηβών 196-198, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, είναι έτοιμο να στεγάσει υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Οι πρώην αποθήκες της καπνοβιομηχανίας Κεράνη μετατράπηκαν σε ένα κτίριο 42.300 τετραγωνικών μέτρων, ριζικά ανακατασκευασμένο, σύμφωνα με τις σύγχρονες επιταγές της αειφορίας, της ενεργειακής εξοικονόμησης και των κανόνων βιοκλιματικής δόμησης.

Σε τρεις μήνες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα μετακομίσουν στην περιοχή, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά τη διάρκεια ξενάγησης που έγινε στο κτίριο.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε να μεταφερθούν και υπηρεσίες άλλων υπουργείων. «Η αποκέντρωση για εμάς είναι ουσιαστική λέξη.

keranis 2

Όταν υπάρχουν αυτά τα κτίρια δεν μπορεί να μένουν κενά» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να απαντήσουν οι προκάτοχοί του γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν αξιοποιήθηκε το κτίριο, ενώ ανακοίνωσε τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών να ακολουθηθεί μία τακτική «νοικοκυρέματος», εξοικονόμησης δαπανών με την αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων.

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην απόλυτη ασφάλεια που παρέχει το κτίριο, καθώς έχουν ακολουθηθεί και καλυφθεί όλες οι απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και των τεχνικών προδιαγραφών δόμησης και λειτουργίας των διαφόρων συστημάτων, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί επικίνδυνα υλικά, για τα οποία έχουν κυκλοφορήσει φήμες.

Αντίθετος με την μετακίνηση ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων

Έντονες αντιδράσεις εξέφρασε ο ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής, τονίζοντας πως «Οι υπάλληλοι δεν είναι εμπορεύματα» και πως δεν πρέπει να αγνοήσει κανείς τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους του υπουργείου, καθώς και στους φορολογούμενους που συχνά πυκνά απευθύνονται στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο κτίριο, αν και υπερσύγχρονο, είναι στην πραγματικότητα αποκομμένο, μακριά από μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς, με αποτέλεσμα η πρόσβαση σε αυτό να είναι δυνατή μόνο με λεωφορείο ή Ι.Χ. κι αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης για τους περίπου 1.250 υπαλλήλους των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου.

Σχετικές ειδήσεις