ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυνομοσχέδιο: Ψηφίζουν σήμερα τη «φοροκαταιγίδα»

Πολυνομοσχέδιο: Ψηφίζουν σήμερα τη «φοροκαταιγίδα»

Κορυφώνεται σήμερα η σύγκρουση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το πολυνομοσχέδιο διαστάσεων «μαμούθ» που θα υποθηκεύσει μια για πάντα το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων!

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΛ

Μετά την ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί σήμερα το απόγευμα, το δεύτερο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα αναμένεται να έχει περάσει από το Κοινοβούλιο, ανοίγοντας το δρόμο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Eurogroup της Τρίτης, όπου η Αθήνα προσδοκά και μία απόφαση για το χρέος.

Δείτε Live

Παρότι αρκετοί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να νιώθουν άνετα με κάποια από τα νέα μέτρα που προβλέπονται, όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές και το πολυνομοσχέδιο θα περάσει από τη Βουλή, όπως συνέβη με το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το Σάββατο (21/05), όπως γράφει το CNN.GR ο Γιώργος Δημαράς δήλωσε με δάκρυα στα μάτια ότι θρηνεί για την Αριστερά και αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, υποστήριξε πως «μπορεί να γονατίσαμε το καλοκαίρι αλλά η χώρα έμεινε όρθια.

Εγώ θα κλάψω αν πουλήσουμε μια μετοχή της ΔΕΗ, αλλά είναι καλύτερο από το να δώσουμε ένα σύγχρονο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, λέγοντας ότι το ίδιο σκέφτεται και για την ΕΥΔΑΠ, αλλά το 51% παραμένει στο δημόσιο».

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν νωρίς το απόγευμα και η συζήτηση αναμένεται να διεξαχθεί σε υψηλούς τόνους, όπως συνέβη και τις προηγούμενες ημέρες τόσο στις επιτροπές όσο και στην Ολομέλεια.

Την ώρα που στη Βουλή κόμματα και αρχηγοί θα διασταυρώνουν τα ξίφη τους, τα συνδικάτα οργανώνουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη νέα φοροεπιδρομή.

Δείτε τι ψηφίζουν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ

Τόσο μεγάλη εξαπάτηση του ελληνικού λαού δεν έχει επαναληφθεί στη σύγχρονη Πολιτική Ιστορία αυτού του τόπου.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε με τη μορφή του επείγοντος την Τετάρτη (18/05/2016). Εύλογο ερώτημα: μέσα σε πόσα εικοσιτετράωρα μπορούν να διαβαστούν, να αξιολογηθούν και να ελεγχθούν 7.500 σελίδες; Εκτός κι αν οι βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν αποφασίσει ότι δεν ζουν στον αληθινό κόσμο αλλά στον κόσμο του Matrix, όπου όλα είναι δυνατά και μπορούν να καταργούνται όλοι οι φυσικοί νόμοι!

Σε αυτό τον ιδιόμορφο «Λεβιάθαν* των νομοσχεδίων» περιλαμβάνονται στην κυριολεξία όλα: αυξήσεις στον ΦΠΑ και τους έμμεσους φόρους, παράδοση των «κόκκινων» δανείων ως βορά στις «ύαινες» των ξένων κερδοσκοπικών, το νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, αλλά και το ξεπούλημα των συνολικά 14 περιφερειακών αεροδρομίων έναντι πινακίου φακής.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Κατρούγκαλος: Εξετάζεται η ακύρωση της αναδρομικής επιστροφής του ΕΚΑΣ

Σε προαναγγελία ότι ο πρωθυπουργός θα πει στη Βουλή πως δεν θα χρειαστεί οι δικαιούχοι να επιστρέψουν πίσω τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, επισημαίνοντας ότι «και ένα ευρώ να χάνει κάποιος πολίτης από το επίδομα, είναι πολύ κακό».
«Υπογράφω και με τα δύο χέρια μου ότι δεν είναι φοροφυγάδες οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ» είπε ο κ.Κατρούγκαλος και σημείωσε ότι ακόμα και χάνοντας το ΕΚΑΣ, διατηρείται το δικαίωμα των δικαιούχων για φθηνότερα φάρμακα. Αναφορικά με τις συντάξεις, ο υπουργός επισήμανε ότι οι χαμηλές θα ανέβουν στο τέλος του έτους, ενώ έκανε γνωστό ότι τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης θα καταβάλλονται με 20 χρόνια ασφάλισης.

Ο κ.Κατρούγκαλος είπε, ότι από το Ιούλιο θα γίνουν οι «λίγες» -όπως τις χαρακτήρισε- μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις. «Δεν θα πέσουμε έξω. Δεν θα υπάρχει 'κόφτης' σε μισθούς και συντάξεις», υπογράμμισε.

«Βασικός κίνδυνος στην Ελλάδα είναι η φτώχεια των ανέργων των μονογονεϊκών οικογενειών και της παιδικής φτώχειας», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και τόνισε ότι, εφόσον από το επόμενο εξάμηνο υπάρξει επιστροφή στην Ανάπτυξη, το Ασφαλιστικό θα είναι βιώσιμο.

«Μέχρι το 2060 θα πάμε με αυτό το ασφαλιστικό μοντέλο» δήλωσε, τονίζοντας ότι «η γενιά των πενηντάρηδων επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο».

Για τη διαπραγμάτευση, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι το μυστικό είναι να έχεις θέσεις, ενώ σημείωσε ότι για τις ομαδικές απολύσεις το ΔΝΤ είναι απομονωμένο και υπογράμμισε «Δεν θα πάμε σε χειρότερο από αυτό του ευρωπαϊκού μοντέλου».

Σχετικές ειδήσεις