ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ για προσφυγικό και οικονομία

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ για προσφυγικό και οικονομία

Σε καλό κλίμα, θέτοντας επί τάπητος το προσφυγικό και την οικονομία, διεξήχθη η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, εξηγήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη η ανάγκη ενός άλλου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς και η επίσπευση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν πνοή στην ελληνική οικονομία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε πεπεισμένος πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλλουν ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει ρυθμούς ανάπτυξης 4%.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης δαπανών και φόρων.

Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, αναφέρθηκε «στην προβληματική τακτική της κυβέρνησης που διόγκωσε το πρόβλημα», στάθηκε στην ανάγκη η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να είναι μακράς πνοής, έτσι ώστε οι ροές να παραμείνουν περιορισμένες, επισημαίνοντας πως την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας, πχ στο Ελληνικό.

Σχετικές ειδήσεις