ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάτω από την Ακρόπολη το πρώτο δείπνο Τσίπρα - Μητσοτάκη (photos)

Κάτω από την Ακρόπολη το πρώτο δείπνο Τσίπρα - Μητσοτάκη (photos)

Δείπνο προς τιμήν του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στο Μουσείο της Ακρόπολης στο οποίο μάλιστα παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά των συζύγων τους.

Το Σάββατο πρωί ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Μπαν Κι-μουν, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

mhtsotakhs tsipras

Ο Μπαν Κι-μουν βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση του προσφυγικού και να εκφράσει την συμπαράστασή του στους πρόσφυγες και στους Έλληνες για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει για να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσφυγική κρίση.

mhtsotakhs tsipras 1 copy

Η επίσκεψη του Μπαν Κι-μουν έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει τον Μάιο στην Αθήνα ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, υπεύθυνος για τη διεθνή μετανάστευση, Πίτερ Σάδερλαντ, ο οποίος και είχε συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Οι επισκέψεις αυτές εκφράζουν το ενδιαφέρον του ΟΗΕ για το Προσφυγικό και την κατάσταση στην Ελλάδα.

mhtsotakhs tsipras 3


Στο επίκεντρο της διμερούς συνάντησης που θα έχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ το Σάββατο το πρωί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα βρεθούν το προσφυγικό, όσο και το ζήτημα των συνομιλιών για ειρήνευση και πολιτική λύση στη Συρία και τη Λιβύη, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ελλάδα, καθώς η κατάσταση στις χώρες αυτές αποτελεί την αιτία των προσφυγικών ροών. Επιπλέον, θα συζητηθεί και το Κυπριακό, η πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

mhtsotakhs tsipras 4

Μετά τη συνάντηση, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα μεταβεί στη Μυτιλήνη συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψής του στο νησί, μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ο οποίος και του είχε απευθύνει πρόσκληση να επισκεφθεί το νησί. Επίσης, ο κ. Μπαν θα επισκεφθεί και προσφυγικές δομές στο νησί.

Δείτε τις εικόνες στην Gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: Παυλόπουλος προς Μπαν Κι-μουν: Να πιεστεί η Τουρκία να εφαρμόσει την συμφωνία

Ρoή Ειδήσεων