ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η Ευρώπη βρίσκεται σε βαθιά κρίση

Τσίπρας: Η Ευρώπη βρίσκεται σε βαθιά κρίση

Πρέπει να επιστρέψουμε στις ιδρυτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, καλύτερη Ευρώπη, επισήμανε ο πρωθυπουργός. τονίζοντας ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε βαθιά κρίση και δεν μπορεί να πείσει τους λαούς της να την ενισχύσουν.

Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, αυτό που η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα είναι θεσμική αναδιοργάνωση μιας ήδη ελαστικής αγοράς εργασίας και όχι την πλήρη ισοπέδωσή της, αναφερόμενος στα εργασιακά ζητήματα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, τονίζοντας ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο αυτής της κρίσης επισημαίνοντας ότι περίπου 60.000 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στη χώρα μας. Η Ελλάδα εφαρμόζει το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο σεβόμενη τα δικαιώματα των αιτούντων ασύλου είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Ελλάδα, εκτιμώντας ότι ο ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως ενοποιητική δύναμη στηριγμένη σε κοινές αξίες και αρχές, είναι αναντικατάστατος, έχει συμβάλει και θα συνεχίσει να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην επίτευξη των στόχων του είπε ο πρωθυπουργός .

Η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσηείπε επίσης ο κ Τσίπρας. Το βρετανικό δημοψήφισμα είναι ενδεικτικό της κρίσης αυτής, τόνισε αναφέροντας ότι είναι δεδομένο ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η ζημιά είναι ήδη μεγάλη, καθώς διαμορφώνεται ένα ευρωπαϊκό αρνητικό προηγούμενο.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου διαχείρισης της κρίσης, με επίκεντρο τη γενικευμένη λιτότητα, έχει πλέον αποδειχθεί. Τα 22 εκατομμύρια των ανέργων στην Ευρώπη είναι η απόδειξη ότι η κρίση δεν είναι πίσω μας, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η μακροχρόνια ανεργία, είναι το κατ' εξοχήν πολιτικό πρόβλημα της Ευρώπης, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικές ειδήσεις