ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δρίτσας: Νομική υπερβολή οι αντιδράσεις της COSCO – Δεν σκοπεύω να παραιτηθώ

Δρίτσας: Νομική υπερβολή οι αντιδράσεις της COSCO – Δεν σκοπεύω να παραιτηθώ

Νομική υπερβολή που δεν στοιχειοθετείται χαρακτήρισε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, τις αντιδράσεις της COSCO για τις αλλαγές στη σύμβαση παραχώρησης του 67% του ΟΛΠ.

Ο κ. Δρίτσας είπε ότι οι όποιες αλλαγές είχε κάνει η κυβέρνηση στο κείμενο δεν αφορούσαν τη συμφωνία αλλά τον κυρωτικό νόμο και επρόκειτο για αλλαγές ορθής νομοθέτησης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επανέλαβε μάλιστα όσα είπε χθες στη Βουλή, ότι η εταιρεία - και άλλοι φορείς - εκλήθη στην επιτροπή εμπορίου, αλλά δεν προσήλθε και στο τέλος της συνεδρίασης εστάλη η επιστολή, με τρόπο που σύμφωνα με τον υπουργό, δεν ήταν σωστός.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός είπε ότι ο κυρωτικός νόμος είναι στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης η οποία μπορεί να κάνει αλλαγές αρκεί να μην έρχονται σε σύγκρουση με τη σύμβαση παραχώρησης.

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, οι αλλαγές που έγιναν δεν είχαν στόχο να αμφισβητήσουν τη σύμβαση και να αλλάξουν οι όροι. Παράλληλα, τόνισε ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη, λέγοντας πάντως ότι οι αλλαγές που έγιναν στον κυρωτικό νόμο, δεν προήλθαν από το υπουργείο του αλλά από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Σημειώνεται πάντως ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε όλες τις αλλαγές που ζητούσε η κινεζική εταιρεία και ο υπουργός Ναυτιλίας, σημείωσε ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο της καλής πίστης και εν όψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: Είναι σήμερα η σειρά μου, τα κανάλια και η ΝΔ ζητούν κάθε μέρα και από μία παραίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία κυρώθηκε χθες, Πέμπτη (30/06/2016) με ευρύτατη πλειοψηφία, 223 ψήφων υπέρ.

Σχετικές ειδήσεις