ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ψέματα Τσίπρα για τις συντάξεις: Ούτε ένα ευρώ μείωση σε συντάξεις και μισθούς

Τα ψέματα Τσίπρα για τις συντάξεις: Ούτε ένα ευρώ μείωση σε συντάξεις και μισθούς

Ούτε μία, ούτε δύο οι διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών του για τις συντάξεις.

Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ – ΟΛΑ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

Όμως, οι υποσχέσεις πήγαν περίπατο, τη στιγμή της αλήθειας... στο ΑΤΜ. Χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι βίωσαν ήδη το σοκ, με τις μειώσεις στις επικουρικές, το «χαράτσωμα» όμως συνεχίζεται με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την αυξημένη παρακράτηση φόρου, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και τη νέα φορολογική κλίμακα, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στις μηνιαίες καθαρές αποδοχές και των συνταξιούχων και κατά ένα μέρος των μισθωτών.

Όσο για τις κύριες συντάξεις, έρχεται ο επανυπολογισμός τους μέχρι το Σεπτέμβρη του 2017, σύμφωνα με τους νέους χαμηλότερους συντελεστές, κρατώντας ανοιχτή την πόρτα για παραπέρα μειώσεις στο μέλλον, σε εξάρτηση από την οικονομική κατάσταση του ΕΦΚΑ, με δεδομένη τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς αυτόν.

Όπως βλέπετε και από τα βίντεο που ακολουθούν οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής εξαπάτησης και έχουν κάνει το ψέμα επιστήμη.

Δείτε τι έλεγε πριν από λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας σε δημόσιες εμφανίσεις του:

Τα ίδια βεβαίως έλεγε και ο αρμόδιος υπουργός με το... μαντηλάκι, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Απολαύστε τον εδώ:

Δεν μπορούμε βέβαια να μην σας θυμίσουμε τι έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση. Τότε είχε τερματίσει κάθε όριο πολιτικού ψεύδους λέγοντας ότι θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα με ένα νόμο!

Δείτε τον:

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον κ. Τσίπρα να δηλώνει με δακρύβρεχτο ύφος, πως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι Έλληνες βουλευτές θα ψήφιζαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Σχετικές ειδήσεις