ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» κυβέρνησης – ΝΔ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών

«Πόλεμος» κυβέρνησης – ΝΔ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών

Συγκεκριμένα, αρχικά εξέδωσε ανακοίνωση η ΝΔ με την οποία αποκαλούσε την επιστολή «κόλαφο» και έκανε λόγο για «καθεστωτικό αυταρχισμό».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε:

«Η επιστολή- κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτει το σχέδιο της Κυβέρνησης να χειραγωγήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, να συγκεντρώσει στα χέρια της υπερεξουσίες και να ελέγξει τη ενημέρωση των Ελλήνων»,
«Παρά τις πρόσφατες, περί του αντιθέτου, διαβεβαιώσεις του "Υπουργού Προπαγάνδας", η χώρα διασύρεται και πάλι με ευθύνη της Κυβέρνησης. Αυτήν τη φορά ο διασυρμός αφορά στον ίδιο τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Στο θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται ελεύθερα και ανεμπόδιστα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και σημείωσε πως η απάντηση που έσπευσε να εκδόσει ο κ. Παππάς, είναι άσχετη με την ουσία του μείζονος ζητήματος Δημοκρατίας που εγείρεται. «Είναι ομολογία διολίσθησης στον καθεστωτικό αυταρχισμό. Το σχέδιο τους δεν θα περάσει. Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει. Ο νόμος "Παππά- Σπίρτζη" πρέπει να καταργηθεί και το ΕΣΡ να αναλάβει τις πλήρεις αρμοδιότητές του χωρίς χειραγώγηση από "Υπουργούς - καναλάρχες"», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζοντας πως «οι δημοκρατικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις οφείλουμε αντίδραση σε κάθε μεθόδευση αυταρχισμού σε θέματα θεσμών και Δημοκρατίας την οποία επιχειρεί να πλήξει η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου».

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Το γαρ πολύ της διαπλοκής γεννά παραφροσύνη».

«Ζητούμε συγγνώμη γιατί βιαστήκαμε να υποθέσουμε ότι η ηχώ της διαπλοκής, η ΝΔ δηλαδή, ενδεχομένως να σιωπούσε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ασκεί δριμεία κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Έπρεπε να αναμένουμε ότι θα ταυτίζονταν -έστω και με χρονοκαθυστέρηση- με όσους επιθυμούν να συνεχιστεί η ασυδοσία στον χώρο των ΜΜΕ. Για "καθεστώς" έγραψε το "Βήμα", για "κόλαφο" μίλησε η "Καθημερινή". Αναμάσησε και τους δύο όρους ή ΝΔ».

«Προβλεπόμενοι και θλιβεροί», καταλήγει η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις