ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρο μήνυμα Παυλόπουλου: Η Αριστεία αναδεικνύει και υπηρετεί την ισότητα

Ξεκάθαρο μήνυμα Παυλόπουλου: Η Αριστεία αναδεικνύει και υπηρετεί την ισότητα

«H Αριστεία όχι μόνο δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας αλλά την αναδεικνύει και την υπηρετεί», τόνισε σήμερα, Τετάρτη (06/07/2016) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στους φοιτητές και στις φοιτήτριες της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε Διεθνείς Νομικούς Διαγωνισμούς.

Ο κ. Παυλόπουλος τους συνεχάρη όχι μόνο για την λαμπρή τους επίδοση αλλά και διότι η επίδοση αυτή επιτεύχθηκε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες, λόγω της δεινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, συνθήκες, τις οποίες άλλοι συνάδελφοί τους διαγωνιζόμενοι δεν αντιμετώπισαν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε προς τους διακριθέντες ότι αποτελούν ζωντανό και απτό παράδειγμα της Αριστείας, αναφορικά με το νόημα της οποίας επισήμανε και τα εξής: «Θέλω δε να τονίσω ότι η Αριστεία όχι μόνο δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας αλλά την αναδεικνύει και την υπηρετεί. Γιατί η αρχή της ισότητας, κατά το Σύνταγμα, είναι αναλογική ισότητα. Αναλογική ισότητα κατ΄ Αριστοτέλη. Υπενθυμίζω ότι το έτος 2016 ανακηρύχθηκε έτος Αριστοτέλους για τα 2400 χρόνια από την γέννηση αυτού του μεγάλου Φιλοσόφου, ο οποίος είναι και ο πρώτος πραγματικός Επιστήμονας της Ανθρωπότητας».

Συνεχίζοντας ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «Ισότητα λοιπόν κατά το Σύνταγμα σημαίνει ίση μεταχείριση ουσιωδώς όμοιων καταστάσεων αλλά και άνιση μεταχείριση ουσιωδώς ανόμοιων καταστάσεων. Γιατί η ισότητα παραβιάζεται και όταν μεταχειριζόμαστε ανίσως τα ίσα, αλλά και όταν μεταχειριζόμαστε κατ΄ ίσον τρόπο τα άνισα. Όταν δηλαδή ισοπεδώνουμε την προσωπικότητα του Ανθρώπου. Σ'αυτήν την περίπτωση απλώς επιβεβαιώνουμε τον λαϊκισμό και την μετριότητα».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «για να αποκτήσει όμως η ισότητα και η Αριστεία αυτό το νόημα, η ίδια η Κοινωνία και η ίδια η Πολιτεία οφείλει σ’εσάς, ιδίως τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αρχίζουν την σταδιοδρομία τους, να εξασφαλίζει πραγματική ισότητα ως προς τις ευκαιρίες. Και, ορθότερα, ισότητα στην αφετηρία. Για να μπορέσετε να ξεκινάτε από την ίδια ακριβώς βάση. Μόνον έτσι μπορεί καθένας ν' αναδείξει την προσωπικότητά του χωρίς να υφίσταται άλλη δυσμενή μεταχείριση».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων