ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Μπακογιάννη για τις τηλεοπτικές άδειες

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Μπακογιάννη για τις τηλεοπτικές άδειες

«Πόλεμος» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της βουλευτή της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη ξέσπασε με φόντο το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

H ΝΔ είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για τη διατήρηση του καθεστώτος της ασυδοσίας και αδιαφάνειας, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει χυδαιότητες όσα δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (06/07/2016) η βουλευτής σχετικά με το διαγωνισμό.

«Προκειμένου να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της διαπλοκής σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για "αυταρχικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ" και "φασιστοειδή αντίληψη" της κυβέρνησης!», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει πως «οι χυδαιότητες αυτές από πλευράς της κ. Μπακογιάννη αναδεικνύουν πως η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να κάνει και να πει τα πάντα, ώστε να διατηρηθεί το καθεστώς ασυδοσίας και αδιαφάνειας που επικρατεί στις τηλεοπτικές συχνότητες».

Η βουλευτής της ΝΔ, μάλιστα, παραδέχτηκε στη συνέντευξή της, ότι το κόμμα της δεν έκανε τίποτα για αυτό, προσθέτοντας ότι η ίδια «λυπάται», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Καλές οι μετάνοιες, αλλά το ερώτημα παραμένει. Γιατί η ΝΔ δεν έβαλε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο; Τι ήταν αυτό που την εμπόδισε; Θα μας εξηγήσουν κάποια στιγμή οι εκπρόσωποι της ΝΔ που καθημερινά ξιφουλκούν ενάντια στην επιβολή της νομιμότητας στον χώρο των ΜΜΕ;».

Σε απάντησή της, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε ότι «η αλήθεια πονάει» και τόνισε ότι «το αυταρχικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και η φασιστοειδής αντίληψη της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται περίτρανα για άλλη μια φορά, από το ύφος της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ».

Η βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι ο πλουραλισμός και η ελευθεροτυπία οφείλουν να είναι αυτονόητες έννοιες σε μια ευνομούμενη δημοκρατία.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να περιορίσει τον πλουραλισμό, να παραβλέψει τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες Αρχές, ώστε να επιλέξει τελικά όσους τους είναι «δεοντολογικά» αρεστοί, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σπίρτζης, δεν θα περάσει. Ευτυχώς η Ελλάδα, παρά τις προσπάθειες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε η βουλευτής της.

Σχετικές ειδήσεις