ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα υπερψηφίσει τον εκλογικό νόμο ο Νίκος Νικολόπουλος

Θα υπερψηφίσει τον εκλογικό νόμο ο Νίκος Νικολόπουλος

Την απόφαση να υπερψηφίσει το νέο εκλογικό νόμο ο Νίκος Νικολόπουλος έλαβε την Τετάρτη 6 Ιουλίου η Πολιτική Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η οποία συνεδρίασε στην Αθήνα και συζήτησε διεξοδικά το θέμα.

ΘΕΤΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, διαμορφώθηκε πλήθος παρατηρήσεων, αλλά και προτάσεων, μέσω των οποίων θα μπορούσε να υπάρξει, αφενός βελτίωση του προταθέντος από τη κυβέρνηση νόμου και αφετέρου, να επιτευχθεί η δυνατότητα μεγαλυτέρων πολιτικών συγκλίσεων.

Για τον λόγο αυτό, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα εξουσιοδότησε τον Πρόεδρό του, Νίκο Νικολόπουλο, να στείλει επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, κ. Αλ. Τσίπρα προκειμένου να οριστεί μία συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών για την παρουσίαση των παρατηρήσεων και των προτάσεων.

Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Σας ζητώ να μου ορίσετε ημερομηνία και τόπο για μία μεταξύ μας συνάντηση, ώστε να σας εκθέσω τις προτάσεις του κόμματός μας και να διακριβώσουμε τα σημεία εκείνα συμπτώσεως τα οποία θα μας επέτρεπαν να ευελπιστούμε σε μία σύμπλευση όλων των πολιτικών δυνάμεων στους απαραίτητους κοινούς τόπους, που θα καθιστούσαν ευχερή την υπερψήφιση του νομοσχεδίου».

Σύμφωνα με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, στη παρούσα συγκυρία υπάρχει μία ιδανική ευκαιρία ώστε το ζήτημα του εκλογικού συστήματος, όχι απλώς να πάψει να αποτελεί στοιχείο πολιτικής διελκυνστίνδας, αλλά να αποτελέσει στην πράξη σημείο σύγκλισης και σύμπτωσης επιμέρους απόψεων, έστω την ύστατη ώρα, ώστε η χώρα με την άρση της οποιασδήποτε ενδεχόμενης θεσμικής εκκρεμότητας, να βαδίσει προς το πολιτικό της μέλλον με όρους πολιτικά ώριμου και δημοκρατικά αναπτυγμένου κράτους.

Κλείνοντας την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει: «Με τις σκέψεις αυτές, σας παρακαλώ να δεχθείτε το αίτημά μου και να ορίσετε τη μεταξύ μας συνάντηση, ώστε να εξομαλυνθεί και αυτή η εστία τριβής που φαίνεται να έχει προκύψει, ως μη όφειλε, στο πολιτικό μας σύστημα, αυτήν την κρίσιμη από κάθε άποψη πολιτική περίοδο».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων