ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Το Ισλάμ είναι εδώ – Τζαμί για να μην έχουμε προβλήματα Γαλλίας και Βελγίου

Φίλης: Το Ισλάμ είναι εδώ – Τζαμί για να μην έχουμε προβλήματα Γαλλίας και Βελγίου

Η κατασκευή τεμένους απομακρύνει τον κίνδυνο ισλαμικής τρομοκρατίας από την Ελλάδα, επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, που περιέχει και τη σχετική διάταξη για την επίσπευση της κατασκευής τεμένους στον Βοτανικό.

«Η Ευρώπη πρέπει να αποδεχθεί ότι το Ισλάμ είναι εδώ» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου, ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους που σήμερα σπεύδουν να αντιμετωπίσουν».

Ο κ. Φίλης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει άδεια λειτουργίας σε 4 τζαμιά και υποστήριξε ότι το άρθρο για το ισλαμικό τέμενος είναι «γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Οι πολιτικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και έχουν διακομματικό χαρακτήρα» υπενθυμίζοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν λάβει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς ωστόσο έως σήμερα να υλοποιηθούν.

Κάλεσε δε τις πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία, να απαντήσουν σε τρία βασικά ερωτήματα: ποιος χρηματοδοτεί τα τζαμιά, ποιος μορφώνει τους θρησκευτικούς λειτουργούς και ποια η σχέση με το εθνικό δίκαιο. Στόχος της κυβέρνησης είναι «να σταματήσει η λειτουργία άτυπων τζαμιών που αποτελεί ντροπή για την χώρα και τους μουσουλμάνους» και πρόσθεσε «όσοι δυσπιστούν με το τέμενος ας σκεφτούν: Να λειτουργεί άτυπο τζαμί ή να υπάρχει επίσημα με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ;».

Απευθυνόμενος, τέλος, και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι καταψηφίζουν τη διάταξη, τόνισε: «Υποστηρίζουν ορισμένοι ότι η κατασκευή ενός τεμένους στην Αθήνα θα είναι πόλος έλξης μουσουλμάνων. Διαμαρτυρήθηκαν και διαμαρτύρονται έντονα γιατί είναι πολλοί οι μουσουλμάνοι και έτσι ισλαμοποιείται η πατρίδα μας. Αν τα τεμένη ήταν πόλος έλξης για τους μουσουλμάνους τότε δεν θα είχε έρθει κανένας μουσουλμάνος στην Αθήνα, θα ήταν όλοι στη Θράκη, στη Ρόδο και στην Κω».

Σχετικές ειδήσεις