Λαφαζάνης: Μέγα έγκλημα η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην COSCO

Λαφαζάνης: Μέγα έγκλημα η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην COSCO

Την κάθετη αντίθεσή του στη «μεταβίβαση ερήμην της Βουλής, του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO», εκφράζει με σημερινές δηλώσεις του (10/08/2016) ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Είναι μέγα έγκλημα. Η σημερινή μέρα είναι αποφράδα μέρα για την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, υποστηρίζοντας ότι «το Δημόσιο όχι μόνο δεν κέρδισε από αυτή την πώληση αλλά ζημιώθηκε, χαρίζοντας ενοίκια πάνω από 1 δισ. στην COSCO, η οποία επιπλέον «βάζει χέρι σε δεκάδες εκατομμύρια μετρητά του ΟΛΠ και θα επωφεληθεί επενδύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, δηλαδή λεφτά του ελληνικού Δημοσίου και της ΕΕ».

«Οι πανηγυρικοί και συναινετικοί τόνοι για το μέγα σκάνδαλο της μεταβίβασης του ΟΛΠ στην COSCO δεν μπορούν να εξωραΐσουν το μέγα έγκλημα ούτε να αποκρύψουν τις πελώριες ποινικές ευθύνες, οι οποίες θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν γρήγορα, όσο και αν θεωρούν οι κυβερνώντες ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο», ανέφερε, εξάλλου, ο επικεφαλής της ΛΑΕ.