ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγικό: «Μύλος» στην κυβέρνηση με τη μεταφορά μεταναστών στην Κρήτη

Προσφυγικό: «Μύλος» στην κυβέρνηση με τη μεταφορά μεταναστών στην Κρήτη

«Φωτιές» άναψε στους κόλπους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η καταγγελία του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο οποίος, μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη», δήλωσε ότι η Γερμανία αποφάσισε να στείλει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη πάνω από 3.000 πρόσφυγες, τους οποίους και κρίνει ως υπεράριθμούς στο έδαφός της.

ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ – Η ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ... ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Μάλιστα, ο κ. Μαριάς επικαλέστηκε τη Συνθήκη «Δουβλίνο 3», βάσει της οποίας «κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει το δικαίωμα να “μετατοπίσει” σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός του».

Οι δηλώσεις του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκπροσώπου του Συντονιστικού Οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργου Κυρίτση.

«Τα περί προσφύγων από Γερμανία σε Κρήτη, παντελώς ανυπόστατα» έγραψε ο κ. Κυρίτσης στο Twitter.
Ωστόσο, κι ενώ όλοι πίστεψαν πως το θέμα είχε λήξει εκεί, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής παρενέβη στο θέμα, διαψεύδοντας μεν τα περί μεταφορά 3.000 προσφύγων στην Κρήτη, αλλά δηλώνοντας πως ο αριθμός αυτός θα φτάσει το πολύ τους 2.000!

Το ζήτημα είναι πως η ασυνεννοησία που διακατέχει την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη διαχείριση και την αντιμετώπιση του προσφυγικού κρίνεται, το λιγότερο, παιδιάστικη, όταν άλλα λέει ο υπεύθυνος του συντονιστικού για τους πρόσφυγες και άλλα ο αρμόδιος υπουργός για τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μουζάλας είπε ότι «οι πρόσφυγες θα μετακινηθούν από την υπόλοιπη Ελλάδα και όχι από το Βερολίνο, όπως έγινε γνωστό» και έκανε λόγο για «χυδαίο λαϊκισμό» που στηρίζεται πάνω σε φαντασιώσεις και συνειδητά ψέματα που οδηγούν σε αντεθνική στάση».

«Πήρα τηλέφωνο τον δήμαρχο Ηρακλείου και επειδή ήταν τουριστική περίοδος τον παρακάλεσα να κάνουμε μια σύσκεψη με τον περιφερειάρχη και τους τέσσερις δημάρχους των μεγάλων δήμων για να συζητήσουμε αυτό που συζητάμε: Πώς στη δεύτερη φάση θα γίνει μετεγκατάσταση των προσφύγων όσο πιο ισομοιρασμένα γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Ήταν εξαιρετική σύσκεψη πήρα κι εγώ απαντήσεις», ανέφερε ο κ. Μουζάλας.

Και πρόσθεσε: «2.000 μάξιμουμ θα πάνε για την Κρήτη εφόσον χρειαστεί οι πόροι έχουν βρεθεί με χρηματοδότηση από κυβέρνηση και μέρος της από ΕΕ. Στη Θήβα θα πάνε 1.000 μετανάστες. Ο πανικός δημιουργεί λαϊκισμό που θα οδηγήσει τελικά σε αυτό που φοβούνται».

Σχετικές ειδήσεις