ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Λαμπρινίδης: «Δεν είναι απαραίτητη νέα ευρωπαϊκή σύνοδος»

Σ. Λαμπρινίδης: «Δεν είναι απαραίτητη νέα ευρωπαϊκή σύνοδος»
Η πραγματοποίηση μιας νέας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής...

Η πραγματοποίηση μιας νέας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής δεν είναι απαραίτητη προκειμένου να επαναβεβαιωθεί η στήριξη της Ε.Ε. στην Ελλάδα, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Όσλο.

«Βλέπει κανείς τις αντιδράσεις (των αγορών) τις τελευταίες δύο εβδομάδες και είναι ανησυχητικές», τόνισε ο έλληνας ΥΠΕΞ. «Όμως η Ομάδα των Επτά (G7) έκανε μια πολύ σαφή δήλωση χθες ότι είναι. . . δεσμευμένη στο να προασπίσει την ευρωζώνη και την διεθνή (οικονομία).

«Την 21η (Ιουλίου) λάβαμε ορισμένες θεμελιώδεις αποφάσεις στην ΕΕ», είπε ο κ. Λαμπρινίδης. «Αυτό που νομίζω πως χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι όλοι να προχωρήσουμε και να τις εφαρμόσουμε», ανέφερε.

«Δεν είναι η ώρα για πολλά λόγια», είπε χαρακτηριστικά «Είναι ώρα για δράση στην Ευρώπη».

Ο κ. Λαμπρινίδης επέκρινε τις «πρόσφατες επιθέσεις στην Ισπανία, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης», και πρόσθεσε ότι τελικά δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

«Εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν. . . στην ελπίδα ότι το ευρώ θα καταρρεύσει», επισήμανε. «Λοιπόν, το ευρώ δεν θα καταρρεύσει», τόνισε ο κ. Λαμπρινίδης.