ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεκαπενταύγουστος - Μητσοτάκης: Μπορούμε με τη βοήθεια της Παναγίας να τα καταφέρουμε

Δεκαπενταύγουστος - Μητσοτάκης: Μπορούμε με τη βοήθεια της Παναγίας να τα καταφέρουμε

Την ανάγκη να κρατήσουν οι Έλληνες, όπως τους καλεί η σημερινή μέρα και παρά τα όσα έχασαν τα τελευταία χρόνια, ακόμη πιο γερά την πίστη, τις αρχές και τις αξίες, για να βγουν μια ώρα αρχύτερα από την πολύπλευρη και επώδυνη κρίση, επισημαίνει σε δήλωσή του για τη μεγάλη γιορτή της Παναγίας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τη Χριστιανοσύνη, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, μια ημέρα η οποία, όπως λέει, εμπνέει πίστη και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

«Παρά τις δυσκολίες - που δυστυχώς μεγάλωσαν τον τελευταίο καιρό - μπορούμε, με τη βοήθεια και τη δύναμη της Παναγίας, να τα καταφέρουμε. Στην Παναγία, άλλωστε, ο λαός μας ακουμπά τον πόνο, τις αγωνίες, τις ελπίδες και τις προσευχές του», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ημέρα που εμπνέει αλληλεγγύη σε εκείνους από τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρνει ως παράδειγμα την Εκκλησία, η οποία, όπως δηλώνει, με τις κοινωνικές δομές της σε ολόκληρη τη χώρα αναπτύσσει ζωογόνο και υποδειγματικό έργο άοκνα, αθόρυβα και με σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο, χωρίς την παραμικρή διάκριση.

Στη δήλωσή του όμως ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο και για ημέρα που μεγαλώνει τη θλίψη για τα όσα «πρωτοφανή και θλιβερά διαπράττονται τον τελευταίο καιρό από ελάχιστους - ευτυχώς - βέβηλους, σε βάρος της Εκκλησίας μας», από ανθρώπους «που ούτε καν αντιλαμβάνονται τις παραδόσεις, την κληρονομιά και τον πολιτισμό της Πατρίδας μας», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις