ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Πιθανότητα να δοθεί και πέμπτη τηλεοπτική άδεια

Σκουρλέτης: Πιθανότητα να δοθεί και πέμπτη τηλεοπτική άδεια

Στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με ποιοτικά χαρακτηριστικά, παράλληλα με την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, επισημαίνει ουπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης καλώντας παράλληλα την αντιπολίτευση να αποσαφηνίσει την θέση της.

«Από τη στιγμή που υπερβαίνουμε τους στόχους σε σχέση με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος έχουμε τη δυνατότητα αυτό που είναι παραπάνω να το διαθέσουμε και προς την ανάπτυξη και για κοινωνικούς σκοπούς».

Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι «δεν θα χρειαστεί σε καμία περίπτωση η ενεργοποίηση του δημοσιονομικού κόφτη».

Αναφορικά με το τηλεοπτικό τοπίο υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά μπαίνουν σαφείς κανόνες και κριτήρια που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου, στο οποίο θα λειτουργούν υγιείς εταιρίες. Μάλιστα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο -σε μια δεύτερη φάση- να παραχωρηθεί άλλη μία τηλεοπτική άδεια, εφόσον προκύψει μια πραγματική ανάγκη στην ενημέρωση, ενώ θεωρεί ότι πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω το θέμα της .

Για το θέμα των εργασιακών σχέσεων επισημαίνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με ποιοτικά χαρακτηριστικά, παράλληλα με την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και καλεί την αντιπολίτευση να αποσαφηνίσει την θέση της.

Σχετικές ειδήσεις