ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Μαξίμου για ΔΕΘ και Σύνοδο του Νότου

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Μαξίμου για ΔΕΘ και Σύνοδο του Νότου

Η προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της Συνόδου των Ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ήταν το αντικείμενο συσκέψεων που είχε σήμερα (22/8) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με συνεργάτες του και κυβερνητικά στελέχη.

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος των Ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ μία ημέρα αργότερα ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη όπου θα μείνει δύο ημέρες.

Σε ό,τι αφορά στη Σύνοδο, τη συμμετοχή τους στην οποία επιβεβαίωσαν όλοι οι ηγέτες από τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Κύπρο και την Ελλάδα, η βασική επιδίωξη θα εστιαστεί στη διερεύνηση της δυνατότητας των χωρών της Μεσογείου να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή ατζέντα, σε θέματα όπως η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου, η ανάπτυξη και το προσφυγικό.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν, πως τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να διαμορφώσει και να καταθέσει ένα ακόμα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο προς συζήτηση μεταξύ των ηγετών για τα ζητήματα αυτά.

Αναφορικά με την ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιαστεί σε δύο πυλώνες - τον αναπτυξιακό και τον κοινωνικό.

Ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησης και τις προοπτικές της, τις οποίες αναμένεται να εντάξει στον μακροπρόθεσμο στόχο επανάκαμψης της χώρας και επιστροφής της σε κανονικούς ρυθμούς, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην ανεργία και την μετανάστευση των νέων, με χρονικό ορίζοντα το 2020.

Τέλος, ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει και απολογισμό του κυβερνητικού έργου, αναφέροντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και το βαθμό στον οποίο αυτές υλοποιήθηκαν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων