Νικολόπουλος: Έφτασε το τέλος της βασιλείας των νταβατζήδων

Newsbomb

Νικολόπουλος: Έφτασε το τέλος της βασιλείας των νταβατζήδων

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα στις 6 μ.μ. η συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης σχετικά με τα «ανδραγαθήματα» του ΣΚΑΪ του Γ. Αλαφούζου (κλοπή της τηλεοπτικής εικόνας της Παναγίας της Τήνου καθώς και της δέσμευσης της περιουσίας του) που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.

Στην ερώτηση θα απαντήσει ο Υπουργός Νίκος Παππάς και έχει ένα πρόσθετο ενδιαφέρον η συζήτηση αφού γίνεται την παραμονή του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Με αφορμή την σημερινή κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι η αυριανή θα είναι η τελευταία ημέρα της βασιλείας των νταβαντζίδων. Η μάχη που ξεκινήσαμε με το Κώστα Καραμανλή ολοκληρώνεται αύριο από τον Αλέξη Τσίπρα.

Επιτέλους κάποιοι δανειοκρατικοδίαιτοι «ΔΟΛΙΟΜΠΟΜΠΟΛΟΦΟΥΖΑΙΟΙ» από αύριο θα πάψουν να νομίζουν ότι μπορούν ελεύθερα και χωρίς να δίνουν σε κανέναν λογαριασμό να κάνουν ό,τι θέλουν.

Το αναφέρω αυτό, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την επίσημη καταγγελία της ΕΡΤ προ ημερών κατά του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την οποία, ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός υπέκλεψε την μετάδοση της κρατικής τηλεόρασης από την πανηγυρική λειτουργία και τελετή της Τήνου, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Πληρώνει η ΕΡΤ, δηλαδή ο ελληνικός λαός, για να... «κάνει παιχνίδι» ένας ιδιωτικός σταθμός!

Μοιραία αναρωτιέμαι λοιπόν, ποιές μπορεί να είναι οι συνέπειες για τον ιδιωτικό σταθμό.

Εξάλλου, μαζί με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα αναρωτιούνται και οι Έλληνες φορολογούμενοι, πως μπορούν να είναι υποψήφιοι καναλάρχες που οι σταθμοί τους είτε έκλεβαν ρεύμα από τη ΔΕΗ, όπως συνέβη με το MEGA, είτε τηλεοπτική εικόνα από την κρατική ΕΡΤ όπως έκανε ο ΣΚΑΪ; Ο Νίκος Παππάς πρέπει σήμερα επίσης να απαντήσει:
Κατά πόσο παραμένουν ισχυρές οι εγγυητικές επιστολές του Γιάννη Αλαφούζου όταν ως γνωστόν οι τραπεζικές δανειακές του συμβάσεις, που κατά δήλωσή του έχουν ως εγγύηση την κινητή και ακίνητη περιουσία του, είναι υπό αμφισβήτηση διότι παραμένει δεσμευμένη με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα.

Μετά ταύτα πως μπορεί να έχει ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό και για ποιους λόγους;

Μπορεί να εξακολουθεί να είναι τραπεζικά ενήμερος, εφόσον προβλέπεται κλείσιμο των Τραπεζικών δανειακών του συμβάσεων, εξαιτίας αυτής της δέσμευσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, που προήλθε μετά την γνωστή απόφαση του Οικονομικού Εισαγγελέα, ο οποίος τον ελέγχει για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή 50 και πλέον εκατομμύρια ευρώ;

Οι συνέπειες από την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, αυτόματα δεν καθιστούν τον Γιάννη Αλαφούζο τραπεζικά μη ενήμερο;».

Η επιμονή του Νίκου Νικολόπουλου είναι βέβαιο ότι θα «ερεθίσει» τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά που καλείται να δώσει αποκαλυπτικές απαντήσεις, οι οποίες ίσως δρομολογήσουν απρόσμενες εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Με δεδομένο ότι τα ερωτήματα του Ανεξάρτητου Χριστιανοδημοκράτη Βουλευτή είναι εύλογα, σαφή και αμείλικτα, ο Νίκος Παππάς θα υποχρεωθεί να δώσει πειστικές απαντήσεις για τη νομιμότητα ή μη της συμμετοχής του Γιάννη Αλαφούζου στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved