ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Νέα προσπάθεια Βούτση για τη συγκρότηση ΕΣΡ

Αποκλειστικό: Νέα προσπάθεια Βούτση για τη συγκρότηση ΕΣΡ

Ενώ το μέγα θέμα των ημερών είναι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες (που θα οδηγήσει σε ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο), στο παρασκήνιο εξελίσσεται μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια του Προέδρου της ΒουλήςΝίκου Βούτσημε στόχο να συγκροτηθεί –επιτέλους- το «πολύπαθο»ΕΣΡ,το οποίο (αν είχε συγκροτηθεί) θα έπρεπε να είναι αυτό που θα έκανε το διαγωνισμό.

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ...

Υπενθυμίζεται, ότι παρόμοια προσπάθεια είχε γίνει και τον περασμένο χειμώνα, αλλά δεν επετεύχθη λόγω της άρνησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συναινέσουν (σύμφωνα με το Σύνταγμα για να συγκροτηθεί μια ανεξάρτητη αρχή απαιτείται να ψηφιστεί απ’ τα τέσσερα πέμπτα της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής).

Ακριβώς μάλιστα για το λόγο αυτό, ότι δηλαδή δεν πραγματοποιεί τον διαγωνισμό το ΕΣΡ, οι καναλάρχες έχουν κάνει προσφυγή κατά του διαγωνισμού στο ΣτΕ.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι τις τελευταίες μέρες ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει πραγματοποιήσει επαφές με εκπροσώπους των κομμάτων, σε μια νέα προσπάθεια να συγκροτηθεί επιτέλους το ΕΣΡ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει υποβάλει συγκεκριμένα ονόματα για τη στελέχωσή του, προερχόμενα από όλους τους πολιτικούς χώρους, ώστε να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Εκφράζει μάλιστα μια συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι αυτή το φορά θα επιτευχθεί αυτό που δεν έγινε δυνατό πριν από μήνες.

Αισιοδοξία, που απομένει να αποδειχτεί…

Σχετικές ειδήσεις