ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ας αναρωτηθούμε πώς θα ήταν η Ελλάδα χωρίς ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά: Ας αναρωτηθούμε πώς θα ήταν η Ελλάδα χωρίς ΠΑΣΟΚ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά , στην ομιλία της, σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ στην Πάτρα για τα 42 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για προσπάθεια κατασυκοφάντησης του κόμματος της και πρόσθεσε «Στην περίοδο της κρίσης τα ψέματα κυριάρχησαν. Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού ήταν και είναι συντονισμένη».

«Το ζητούμενο δεν είναι η επιστροφή σε κάποιο δήθεν ιδανικό ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος. Ούτε ασφαλώς η αυτοκατάργησή μας όπως πολλοί ήθελαν και θέλουν ίσως για να δικαιώσουν τις προσωπικές τους επιλογές.Η ιστορική ευθύνη που ακουμπά στους ώμους όλων μας είναι να αναστήσουμε πολιτικά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη» πρόσθεσε.

Η κυρία Γεννηματά αναφερόμενη στις τηλεοπτικές άδειες μίλησε για αριστερή διαπλοκή: «Η πολυδιαφημισμένη τάξη που θα έβαζε η κυβέρνηση στο τηλεοπτικό τοπίο, κατέληξε τακτοποίηση της αριστερής διαπλοκής. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση παράγει περισσότερη απογοήτευση κι απόγνωση απ’ όση πλέον μπορεί να αντέξει και να ανεχθεί τόσο η οικονομία όσο και η κοινωνία. Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ερασιτεχνισμού, δογματισμού, ανικανότητας και κυνισμού δηλητηριάζει το κλίμα και αποτρέπει κάθε πιθανότητα ανάταξης της χώρας. Χωρίς αξιοπιστία κι εμπιστοσύνη, τίποτα καλό δεν μπορεί να γίνει. Ποτέ και πουθενά»

«Ζούμε ξανά την εποχή των κουμπάρων. Αντί για πολυφωνία, ολιγοπώλια στα γερά πορτοφόλια. Χιλιάδες άνθρωποι αντιμέτωποι με την ανεργία» είπε.

«Το παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ είναι χαρακτηριστικό της μεγάλης εξαπάτησης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τον ΕΝΦΙΑ που ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε «δήμευση περιουσιών», που δεσμεύτηκε από το βήμα της ΔΕΘ το 2014 να καταργήσει άμεσα, προτρέποντας μάλιστα τους πολίτες να μην πληρώσουν. Τώρα, καίγονται για την είσπραξη του, καθώς ξέρουν πως με ευθύνη τους σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει ο εφιάλτης του 'κόφτη'. Οι συνταξιούχοι που τους έταξε την 13η σύνταξη έχασαν και την 12η. Έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια» ανέφερε.

Αναφερόμενη στα επικείμενα εγκαίνια της ΔΕΘ, σημείωσε: «Τι θα βγει να μας πει σε λίγες μέρες ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ; Με ποια αξιοπιστία θα μιλήσει; Ποιος μπορεί πλέον να πιστέψει έναν πρωθυπουργό που η διακυβέρνησή του είναι ρεσιτάλ κωλοτούμπας; Η πολιτική απάτη έχει πια στην Ελλάδα ονοματεπώνυμο. ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο κ. Τσίπρας βάζει ακόμη πιο γερές αλυσίδες ύφεσης κι εξάρτησης. Θα βγει να υποσχεθεί «δίκαιη ανάπτυξη» αλλά τώρα όλοι πλέον ξέρουμε πως αυτό θα σημαίνει περαιτέρω μαζικοποίηση της φτώχειας. Δεν προστατεύει τους φτωχούς. Φτωχοποιεί όλο και περισσότερους».

Αναφερόμενη στα 42 έτη από την ίδρυση του κόμματος, σημείωσε «Ας αναρωτηθεί κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, αν μπορεί να φανταστεί πως θα ήταν η Ελλάδα χωρίς ΠΑΣΟΚ.

Μπορείτε να φανταστείτε μια Ελλάδα χωρίς την εθνική συμφιλίωση που έφερε το ΠΑΣΟΚ; Χωρίς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες για όλους τους Έλληνες; Χωρίς ΕΣΥ και κράτος πρόνοιας; Χωρίς τοπική αυτοδιοίκηση; Χωρίς ΑΣΕΠ; Χωρίς την ανάπτυξη της περιφέρειας και τη στήριξη στον αγροτικό κόσμο και στους μικρομεσαίους επαγγελματίες;
Χωρίς το νέο οικογενειακό δίκαιο; Χωρίς την κατάργηση της προίκας; Χωρίς τις μεγάλες υποδομές; Χωρίς τις μεγάλες παρεμβάσεις στην ανώτατη εκπαίδευση; Χωρίς ευρώ;

Αυτό το έργο για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν το χαρίζουμε σε κανέναν. Όχι για να επαναπαυτούμε σε δάφνες αλλά γιατί πάνω σε αυτό μπορούμε να ανοίξουμε δρόμους για την επόμενη μέρα».

Σχετικές ειδήσεις