ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλιά Τσίπρα ΔΕΘ: Η κυβέρνηση προχώρησε τα μεγάλα έργα υποδομών

Ομιλιά Τσίπρα ΔΕΘ: Η κυβέρνηση προχώρησε τα μεγάλα έργα υποδομών
Χαοτική χαρακτήρισε την κατάσταση που παρέλαβε στα μεγάλα έργα υποδομών ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι ήταν προσβλητική για τη χώρα και υπονομευτική για το δημόσιο συμφέρον.

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε την επανεκκίνηση του συνόλου των μεγάλων έργων που είχαν «παγώσει» και την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων για τους αυτοκινητόδρομους και προσέθεσε: «Στη σύμβαση παραχώρησης του Λιμανιού στον Πειραιά, εξαιρέθηκε από τη σύμβαση παραχώρησης η Ζώνη Λιπασμάτων, πολλές περιοχές και αρχαιολογικοί χώροι της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τα ακίνητα του ΟΛΠ που βρίσκονται εκτός χερσαίας ζώνης του Λιμένα. Για το Ελληνικό, είπε πως «βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στο σημείο έναρξης των εργασιών» και υπογράμμισε ότι η νέα σύμβαση προβλέπει συνολικό όφελος 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο μετρό της Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας το έργο σημαντική παρέμβαση που θα αλλάξει το πρόσωπο της πόλης.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της ενέργειας, ο πρωθυπουργός είπε ότι κατασκευάζεται το ελληνικό τμήμα του Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ, μήκους 3.500 χλμ. και με προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ.

Επισήμανε ακόμα ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 ξεκινάει η κατασκευή υποδομών διανομής φυσικού αερίου σε έξι πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Σχετικές ειδήσεις